VIZITA  ISTANBUL

Plecari: 30 aprilie/ 18 iunie/ 29 septembrie/ 30 noiembrie 2021 

Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Istanbul

Tarif 159 Eur/ pers. (grup minim 35 pers.)

 

Ziua I: Romania – Turcia (Istanbul)

Intalnire cu grupul in jurul orei 20.30, conform tabelului de mai jos si traversarea  Bulgariei – Turcia.

Ziua II:                                                                                           

Dimineata sosim pentru cazare la Hotel Alpinn 3* (sau hotel similar). Dupa efectuarea ck-in-ului, pornim intr-un tur pietonal in care vizitam urmatoarele obiective turistice: Agia Sofia, Moscheea Albastra (cea mai mare din oras), Palatul Topkapi, Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnicii). Seara, optional (15 eur), putem efectua cu autocarul turul celor doua continente (Europa si Asia), cu vizite la Podul Bosfor, Podul Fatih Sultan Mehmedi si tur cartier Levent, cartierul oamenilor de afaceri, format din zgarie-nori.

Ziua III:

Mic dejun. Timp liber. Optional, aveti posibilitatea sa participati la un Tur ecumenic (25 eur/pers), cu vizitarea urmatoarelor obiective turistice: izvorul Tamaduirii, Biserica Vlaherne, Biserica Romaneasca Sf. Parascheva, Patriarhia. De asemenea, seara, puteti participa la Seara turceasca (50 eur/pers). Acest optional are loc pe un vas de croaziera, unde asistam la un spectacol traditional turcesc. In tariful respectiv sunt incluse: transport, cina, bauturi alcoolice/ non-alcoolice, bilet spectacol. Seara, ne intoarcem catre hotel.

Ziua IV:

Mic dejun. Timp liber. Optional, puteti vizita Turnul Sapphire si Acvariu (50 eur/pers). Tariful include: transport, bilelte intrare Turn + tur virtual, bilete intrare acvariu. Turnul Sapphire este cea mai inalta cladire din Istamblu (54 etaje, 238 m inaltime). In timpul vizitei, are loc si o calatorie simulata 4D cu elicopterul peste oras. Acvariul este unul dintre cele mai importante din tara si gazduieste peste 15 mii de specii + 1 padure tropicala. Seara, ne intoarcem catre hotel.                                                              

Ziua V:                                                                  

Mic dejun. In jurul orei 8:00 plecam catre tara. In drumul spre casa, facem o oprire la Edirne (fosta capitala a Imperiului Otoman), unde vizitam Moscheea Selimiye. Sosim in tara in functie de formalitatile vamale.

Pentru un numar mai mic de 35  participanti pretul se recalculeaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a anula programul;

Pentru realizarea acestui program, este necesara participarea a minim 35 persoane. Pentru realizarea excursiilor optionale este necesara participarea a minim 35 de turisti. Programul poate suferi modificari în funcție de evenimente sociale, vreme, etc.; 

Tariful include:

 • transport autocar, taxe auto și de parcare
 • ghid insotitor din partea agentiei
 • 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Alpinn 3* (sau hotel similar)

Tariful nu include:

 • Asigurarea medicala.
 • Asigurarea storno
 • Tur de oras 15 eur
 • Tur ecumenic 25 eur
 • Excursie turn Sapphire + Acvariu 50 eur
 • Seara turceasca pe vas de croaziera 50 eur
 • Intrarile la obiectivele turistice.
 • Taxa de oras (se va achita cash, de catre turisti, la receptie)
 • Orice alt serviciu care nu este mentionat
Tabel tarife transport autocar charter suplimente imbarcare:

Romania

Localitate de imbarcare Ora de imbarcare Locul imbarcarii Tarife
Bucuresti 20.30 Parcul Carol – Fantana Zodiac INCLUS
Supliment transfer din tara :
Iasi 10.30 Gara 40,- euro
Tg.frumos 11.30 Gara
Roman 12.00 Benzinarie iesire spre Bacau
Bacau 12.30 Hotel Moldova
Focsani 16.00 Benzinarie spre Bucuresti 30,- euro
Rm.sarat 17.30 Centru – inainte de pod 25,- euro
Buzau 18.00 Parcare vis-a-vis de vama 25,- euro
Braila / Galati 16.00   25,- euro
Suceava 12.00 40,- euro
Baia Mare 10:00 Parcare Sala Sporturilor 40,- euro
Dej 09:30 OMV iesire  spre Cluj
Bistrita 08:00 Autogara Heniu
Gherla 10:00 Centru
Zalau 10:00 OMV inainte de Sala Sporturilor
Cluj napoca 11:30 Parcare OMV Calea Turzii
Tg mures 10:00 Parcare Poli 2
Turda 12:00 Parcare langa Politie
Aiud 12:30 Centru catedrala
Alba iulia 13:30 Pta Consiliului Europei
Sebes 14:00 Parcare hotel FAN
Sibiu 16:15 Petrom langa Real
Brasov 16.00 Mc Donalds spre Bucuresti 25,-euro
Valea prahovei 17.00 In functie de localitate 15,- euro
Ploiesti 18.00 Benzinarie OMV spre Bucuresti
Ramnicu Valcea 18:15 Statie Dacos 30,- euro
Pitesti 19:30 Mc Donalds gara 15,- euro
Satu Mare 12:00 Ieisrea spre Carei 40,- euro
Carei 13:00 Centru
Valea lui mihai 13:30 Centru
Sacuieni 14:00 Centru
Oradea 15:45 Parcare Vulturul Negru
Salonta 16:30 Centru
Arad 18:30 Lukoil iesire spre Timisoara
Timisoara 19:30 Gara
Deta 20:15 Centru
Pentru traseele de mai sus se pot folosi ca puncte de imbarcare si alte localitati de pe trasee.

 

Note ce tin de rezervare si buna desfasurare a programului Note ce tin de formalitatile vamale
• Excursiile optionale precum si alte servicii turistice care nu sunt mentionate in  “Tariful include “  vor fi achitate la agentie sau direct la hotel .

Agentia poate anula sau amâna efectuarea  unei excursii în cazul în care nu se completează numărul minim de participanti sau conditiile meteo impun acest lucru, fără penalitate pentru turist/turisti.

Retragerea turistului/turistilor de la excursie nu este permisă.  Schimbare nume turist 20 euro/persoana.

Retragerea turistului/turistilor de la excursie cu mai putin de 48 de ore înainte de ora de începere a excursiei atrage o penalizare de 100%. Cazul de neprezentare la locul de îmbarcare si la ora stabilită duce la pierderea totală a sumei achitate.1.In momentul inscrierii se va achita un avans de minim 30% din valoarea totala a contractului, urmad ca diferenta sa fie achitata cu minim 20 de  zile inainte de data plecarii.

2.Asezarea in autocar se va face in ordinea turistilor inscrisi pentru programul de mai sus!

3.Informatiile privind excursiile optionale sunt informative; zilele si tarifele vor fi furnizate de catre agentia  partenera in ziua sosirii. Eventualele reclamatii ce fac referire la buna desfasurare a excursiilor optionale se vor face direct la agentia partenera deoarece agentia noastra nu este responsabila de organizarea si buna desfasurare a acestora.

4.Pachetele turistice se pot plati si in lei la cursul Raiffeisen Bank din data efectuarii platii +2% – coeficient de risc valutar.

5.Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale.

6. Clasificarea unitatilor de cazare dintr-o alta tara corespund  normelor  locale de clasificare.

7. In cazul in care cazarea nu este facuta la unitatea de cazare specificata in program, agentiei ii revine datoria de a caza turistii la conditii  similar celor contractate.

Renunţări, penalizări, despăgubiri

În cazul în care turistul nu achită integral contravaloarea pachetului de servicii turistice contractat, până la data scrisă în contract sau renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

a.      20 euro indiferent de perioada – schimbare data de plecare din vina turistului / schimbare nume turist.

b.      15% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu până la 60 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.      25% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu până la 40 de zile calendaristice înainte de data plecării;

d.      35% din preţul pachetului se servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 39-35 de zile înainte de data plecării;

e.      60% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 34-16 de zile înainte de data plecării;

f.       100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

g.      100% din pretul pachetului de servicii, în cazul în care acesta, beneficiază de programele “early booking”, “oferte speciale” şi/sau alte forme de reduceri şi oferte speciale, oferte speciale cu denumiri comerciale s.a.m.d.

1.Agentia NU raspunde in cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera si/sau ambasadele refuza primirea / acordarea vizei, si/sau parasirea  teritoriului.

2.Minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul – se obtine de la notariat. Minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor,  iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!

•Pentru trecerea punctelor vamale va rugam sa aveti in posesia  dvs.  pasaportul turistic / cartea de identitate valabil/ă  minim 6 luni de la data iesirii din tara!!!

• In cazul in care turistul detine  act  de identitate tip buletin ( cu file ) agentia   vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la  punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului!

 

De retinut !

 • Pentru rezervarile efectuate in perioada de reducere si/sau de acordare a bonusurilor, acestea
 • NU PERMIT ANULARI.
 • Turistii care au achizitionat un pachet turistic ce include transportul, sunt rugati sa se prezinte cu 15 minute inainte de ora stabilita. Grupul NU VA ASTEPTA turistul  / turistii care intarzie la imbarcare!
 • Formalitatile de cazare se va face incepand cu orele 14:00.
 • Eliberarea camerelor se va face la orele  09:00 ( la unitatile de cazare tip vila) respectiv

orele 10:00 ( la unitatile de cazare tip hotel)

 • Locul de debarcare la retur poate fi modificat, in functie de diferiti factori.

Agentia revanzatoare este obligata sa informeze turistul / turistii asupra acestei note.

In cazul in care turistul / turistii  refuza sa semneze ‘’ NOTA’’ acesta nu va fi inscris pentru program.

Aceasta nota a  fost imprimata in 2 exemplare identice, semnate in original de catre client cat

si de agentia vanzatoare, 1 exemplar pentru fiecare parte!