Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

MAROC - CIRCUIT CU REVELION 2023 LA CASABLANCA Revelion 2023 pachet 8 zile plecare din Bucuresti zbor Lufthansa


Descriere

Destinatie: Maroc

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
7 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (7 mic dejunuri + 6 cine incluse)
- 3 nopti hotel 5* in Marrakech
- 2 nopti hotel 4*sup in Fes
- 2 nopti hotel 4/5* in Casablanca
Cina Festiva de Revelion in Casablanca la Restaurant Marocan Le Basmane
http://www.basmane-restaurant.com/ (fara bauturi incluse)
Transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat;
Transport avion Compania LUFTHANSA cu orar informativ, pe ruta Otopeni – Munchen - Marrakech si retur cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de cabina de 7 kg in dimensiunile standard;
Vizitele mentionate in program pe traseu si tururi de oras incluse:
-Tur oras Marrakech
-Tur oras Fes
-Tur Meknes si Volubilis
-Tur oras Rabat
-Tur oras Casablanca
Taxele de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
Asistenta turistica: ghid marocan si insotitor de grup roman din partea agentiei pe toata perioada excursiei;

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat (10€/persoana).
Excursii optionale, intrarea la Moscheea din Casablanca (15 €/persoana) si intrarea la Gradinile Majorelle din Marrakech (7 €/persoana); Excursie optionala la El Jadida- preturile se comunica functie de doritori
Alte obiective turistice decat cele mentionate;
Bauturi la mese sau mesele nementionate in program;
Cheltuieli personale;
Bacsisuri pentru serviciile locale ale ghidului marocan si pt soferul local (Nu si pentru transportul bagajelor ) se achita la plecare insotitorului de grup: 35 €/persoana.

Marrakech – Casablanca - El Jadida - Rabat - Fes – Volubilis – Meknes - Marrakech • Cazare 7 nopti la hoteluri de 4 si 5* cu demipensiune (7 mic dejunuri si 6 cine la hotel) • Cina Festiva de Revelion la Casablanca Restaurant Marocan Le Basmane http://www.basmane-restaurant.com/ • Toate vizitele mentionate in program sunt incluse, cu insotitor de limba romana si ghid marocan specializat • Taxele de aeroport - incluse • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana)

Descriere Program

28.12.2022 Bucuresti – Munchen – Maroc/Marrakech
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnire cu reprezentatul agentiei la ora 05.00 si imbarcare la cursa Lufthansa LH1655 cu decolare la 07.50 spre Munchen. Aterizare la Munchen la ora 09.00 local si trecere prin tranzit in aeroportul din Munchen, pentru imbarcare la cursa LH1440 cu decolare spre Marrakech la ora 10.50 local. Sosire la Marrakech la ora locala 14.30. Transfer si o prezentare panoramica a orasului. Cazare la hotel 5* in Marrakech. Cina la hotel, timp liber pentru odihna.

29.12.2022 Marrakech–Perla Sudului– Tur oras si Seara traditionala berbera la „Chez Ali”
Mic dejun. Incepem descoperirea Perlei Marocului, orasul Marrakech, cu vizitarea  celor mai importante obiective: Minaretul Koutoubia, Moscheea El Mansour, Mormintele Saadiene, Gradina Menara- plantatie de maslini si Palatul Bahia. Timp liber pentru servirea optionala a pranzului. Dupa-amiaza se viziteaza Souk-ul (bazarul), Piata Djemaa El Fna si optional, se pot vizita gradinile luxuriante Majorelle, intitulate asa dupa numele pictorului francez, primul proprietar si cu amprenta unui alt proprietar faimos- Yves Saint Laurent (intrarea in gradini nu este inclusa si este aprox 8 €/persoana). Optional, seara, dupa cina de la hotel, participare la spectacolul traditional Fantasia CHEZ ALI, in Marrakesh, cu bauturi traditionale incluse si transfer www.ilove-marrakech.com/chezali.html. Cina si cazare la hotel 5* in Marrakech.

30.12.2022 Marrakech – Casablanca - Capitala economica a Marocului - Tur de oras
Mic dejun. Dupa predarea camerelor se pleaca pe autostrada spre Casablanca. Se face turul inclus al orasului Casablanca, capitala economica a Marocului, oras fascinant cu bulevarde largi si bijuterii arhitecturale in stil Art Deco si maur, un decor mediteranean pe coasta Oceanului Atlantic. Se trece prin Piata Centrala, Cartierul Habous, Catedrala Notre Damme Lourdes, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Timp liber pentru praz (nu este inclus). Intrare optionala si vizita la Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca (biletul de intrare la moschee nu este inclus – informativ 15€/persoana). Seara, cina si cazare hotel 4* in Casablanca.

31.12.2022 Casablanca – Excursie optionala la El Jadida (200km)
Mic dejun. Timp liber sau participare la excursia optionala de o zi la El Jadida, cu pranz inclus. Situata la 100 km sud de Casablanca, El Jadida este renumita prin cisterna in stil arhitectural portughez manuelin, construita in anul 1514, cand mai multe localitati marocane de pe coasta Atlanticului devenisera colonii portugheze. Dupa servirea pranzului se continua vizita localitatii El Jadida, fostul Mazagan portughez, cu un zid solid de aparare ce inconjoara Medina si strajuit de multe tunuri ce tintesc spre apele Oceanului Atlantic. Aici se imbina armonios arhitectura islamica, crestina si evreiasca. Cele mai interesante edificii sunt Biserica Adormirea Maicii Domnului si Moscheea Abdelhak Jamaa, Farul Sidi Bouafi – inalt de 65m. Puteti face o incursiune pentru cumparaturi in vechiul cartier evreiesc, sau in Dar El Baroud. El Jadida este parte a Patrimoniului UNESCO. Cina Festiva de Revelion la Restaurantul  Marocan Le Basmane (de la 21.00 la 01.00). LA MULTI ANI 2023! Cazare la hotel 4* in Casablanca.

01.12.2023 Casablanca  – Rabat – Meknes - Moulay Idris –Volubilis - Fes (300 km)
Mic dejun. Plecare spre Rabat – Capitala administrativa a Marocului, cu vizita la Mausoleul Mohamed al V-lea si Hassan al II-lea, exteriorul Palatului Regal, Kasbah din Oudayas. Timp liber pt pranz, optional. Ziua se continua spre Meknes via Volubilis- sit roman faimos prin mozaicurile sale si sacra Moschee Moulay Idriss- dedicata intemeietorului orasului Fes. Meknes este considerat Versailles-ul marocan. Turul orasului Meknes include monumentala poarta Bab Mansour, Hari Souani, zidurile de aparare, Piata El Hedim, Mormantul lui Moulay Ismail si vechea Medina. Seara, cina si cazare hotel 4* in Fes.

02.01.2023 Fes – unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Fes/Fez – cel mai vechi centru cultural si spiritual al Marocului. Se exploreaza orasul pe Drumul Medinei si al Souk-ului unde mestesugarii lucreaza inca cu tehnici vechi, traditionale. Se continua vizita cu Moscheea Karaouine si Medersa Bou Inania- exemplificare a artei arhitecturale islamice, veche scoala coranica. Dupa pauza de pranz, Pranz pentru care reprezentantul agentiei va propune varianta servirii lui optionale in centrul orasului, pentru aprox. 25 € de persoana – fara bauturi, se viziteaza Fes El Jedid si exteriorul Palatului Regal cu cele 7 porti. Cina si cazare la hotel 4* in Fes.

03.01.2023 Fes - Casablanca - Marrakech (490 km)
Mic dejun. Plecare spre Marrakech pe autostrada via Casablanca. Oprire pentru pranz (nu este inclus). Sosire la Marrakech. Cina si cazare la hotel 5* in Marrakech. Petreceti ultima seara in Orasul Rosu, cu o placuta plimbare in piata centrala.

04.12.2022 Marrakech – Munchen - Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si tranfer la Aeroportul din Marrakesh. Imbarcare la cursa LUFTHANSA 4441 cu decolare la ora locala 15.25 spre Munchen. Aterizare la Munchen la ora 19.10 local, trecere prin zona de tranzit a aeroportului si decolare cu LH1654 la ora locala 20.25 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 23.25 local.

Excursii optionale - preturi informative

O seara la Chez Ali – durata 3h. Tariful include transferul, asistenta insotitor grup, bauturi locale nealcoolice, spectacol traditional Berber: 40 €/persoana pentru min. 20 persoane participante. www.ilove-marrakech.com/chezali.html  
Excursie de o zi la El Jadida, cu pranz inclus. Pret excursie optionala, pentru minimum 20 participanti: 65 €/persoana
Intrarile la obiective nu sunt incluse in pretul excursiei optionale.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hoteluri

•    MARRAKESH Hotel RIAD ENNAKHIL & SPA 5* https://www.hotelriadennakhil.com sau similar
•    FES - Hotel ATLAS SAISS 4* https://www.atlassaiss.com sau similar
•    CASABLANCA – Hotel MOGADOR MARINA 4* https://www.mogadorhotels.com sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Maroc

•    Marocul este o țară musulmană, situata in nordul Africii, în care Regele este șeful statului și Comandantul Credincioșilor. Este recomandată evitarea criticilor la adresa familiei regale sau a Islam-ului și adoptarea unui comportament și a unei ținute vestimentare respectuoase în raport cu această religie.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si dolari SUA, acestia urmand sa-i schimbati in moneda locala dirhamul marocan (MAD); 1 MAD =100 centime, cursul aproximativ este 1 EUR=10 MAD
•    Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie!
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.
•    Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Regatul MAROC

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
Ghidul marocan va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Maroc. In fiecare oras, grupul va fi insotit si de un ghid local din orasul respectiv.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
Transfeul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazuul in care nu se foloseste transferal la dus se va anula si transferal de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferal nu s-a folosit nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele sunt conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport si pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români pot călători în Regatul Maroc fără viză de intrare, perioada maximă de şedere admisă fiind de 90 zile.
•    Pentru a intra pe teritoriul Marocului, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
•    Asigurați-vă că la intrarea în Maroc v-a fost aplicată în pașaport ștampila de intrare (de către autoritățile vamale marocane), în caz contrar veți întâmpina dificultăți la ieșirea din Maroc.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Lipsa semnaturii este admisa doar in cazurile prevazute de legislatia nationala a tarii respective.
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.
Inscrierea pe acest program se poate face cu pana la 21 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Maroc

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
7 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (7 mic dejunuri + 6 cine incluse)
- 3 nopti hotel 5* in Marrakech
- 2 nopti hotel 4*sup in Fes
- 2 nopti hotel 4/5* in Casablanca
Cina Festiva de Revelion in Casablanca la Restaurant Marocan Le Basmane
http://www.basmane-restaurant.com/ (fara bauturi incluse)
Transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat;
Transport avion Compania LUFTHANSA cu orar informativ, pe ruta Otopeni – Munchen - Marrakech si retur cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de cabina de 7 kg in dimensiunile standard;
Vizitele mentionate in program pe traseu si tururi de oras incluse:
-Tur oras Marrakech
-Tur oras Fes
-Tur Meknes si Volubilis
-Tur oras Rabat
-Tur oras Casablanca
Taxele de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
Asistenta turistica: ghid marocan si insotitor de grup roman din partea agentiei pe toata perioada excursiei;

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat (10€/persoana).
Excursii optionale, intrarea la Moscheea din Casablanca (15 €/persoana) si intrarea la Gradinile Majorelle din Marrakech (7 €/persoana); Excursie optionala la El Jadida- preturile se comunica functie de doritori
Alte obiective turistice decat cele mentionate;
Bauturi la mese sau mesele nementionate in program;
Cheltuieli personale;
Bacsisuri pentru serviciile locale ale ghidului marocan si pt soferul local (Nu si pentru transportul bagajelor ) se achita la plecare insotitorului de grup: 35 €/persoana.

Marrakech – Casablanca - El Jadida - Rabat - Fes – Volubilis – Meknes - Marrakech • Cazare 7 nopti la hoteluri de 4 si 5* cu demipensiune (7 mic dejunuri si 6 cine la hotel) • Cina Festiva de Revelion la Casablanca Restaurant Marocan Le Basmane http://www.basmane-restaurant.com/ • Toate vizitele mentionate in program sunt incluse, cu insotitor de limba romana si ghid marocan specializat • Taxele de aeroport - incluse • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana)

Descriere Program

28.12.2022 Bucuresti – Munchen – Maroc/Marrakech
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnire cu reprezentatul agentiei la ora 05.00 si imbarcare la cursa Lufthansa LH1655 cu decolare la 07.50 spre Munchen. Aterizare la Munchen la ora 09.00 local si trecere prin tranzit in aeroportul din Munchen, pentru imbarcare la cursa LH1440 cu decolare spre Marrakech la ora 10.50 local. Sosire la Marrakech la ora locala 14.30. Transfer si o prezentare panoramica a orasului. Cazare la hotel 5* in Marrakech. Cina la hotel, timp liber pentru odihna.

29.12.2022 Marrakech–Perla Sudului– Tur oras si Seara traditionala berbera la „Chez Ali”
Mic dejun. Incepem descoperirea Perlei Marocului, orasul Marrakech, cu vizitarea  celor mai importante obiective: Minaretul Koutoubia, Moscheea El Mansour, Mormintele Saadiene, Gradina Menara- plantatie de maslini si Palatul Bahia. Timp liber pentru servirea optionala a pranzului. Dupa-amiaza se viziteaza Souk-ul (bazarul), Piata Djemaa El Fna si optional, se pot vizita gradinile luxuriante Majorelle, intitulate asa dupa numele pictorului francez, primul proprietar si cu amprenta unui alt proprietar faimos- Yves Saint Laurent (intrarea in gradini nu este inclusa si este aprox 8 €/persoana). Optional, seara, dupa cina de la hotel, participare la spectacolul traditional Fantasia CHEZ ALI, in Marrakesh, cu bauturi traditionale incluse si transfer www.ilove-marrakech.com/chezali.html. Cina si cazare la hotel 5* in Marrakech.

30.12.2022 Marrakech – Casablanca - Capitala economica a Marocului - Tur de oras
Mic dejun. Dupa predarea camerelor se pleaca pe autostrada spre Casablanca. Se face turul inclus al orasului Casablanca, capitala economica a Marocului, oras fascinant cu bulevarde largi si bijuterii arhitecturale in stil Art Deco si maur, un decor mediteranean pe coasta Oceanului Atlantic. Se trece prin Piata Centrala, Cartierul Habous, Catedrala Notre Damme Lourdes, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Timp liber pentru praz (nu este inclus). Intrare optionala si vizita la Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca (biletul de intrare la moschee nu este inclus – informativ 15€/persoana). Seara, cina si cazare hotel 4* in Casablanca.

31.12.2022 Casablanca – Excursie optionala la El Jadida (200km)
Mic dejun. Timp liber sau participare la excursia optionala de o zi la El Jadida, cu pranz inclus. Situata la 100 km sud de Casablanca, El Jadida este renumita prin cisterna in stil arhitectural portughez manuelin, construita in anul 1514, cand mai multe localitati marocane de pe coasta Atlanticului devenisera colonii portugheze. Dupa servirea pranzului se continua vizita localitatii El Jadida, fostul Mazagan portughez, cu un zid solid de aparare ce inconjoara Medina si strajuit de multe tunuri ce tintesc spre apele Oceanului Atlantic. Aici se imbina armonios arhitectura islamica, crestina si evreiasca. Cele mai interesante edificii sunt Biserica Adormirea Maicii Domnului si Moscheea Abdelhak Jamaa, Farul Sidi Bouafi – inalt de 65m. Puteti face o incursiune pentru cumparaturi in vechiul cartier evreiesc, sau in Dar El Baroud. El Jadida este parte a Patrimoniului UNESCO. Cina Festiva de Revelion la Restaurantul  Marocan Le Basmane (de la 21.00 la 01.00). LA MULTI ANI 2023! Cazare la hotel 4* in Casablanca.

01.12.2023 Casablanca  – Rabat – Meknes - Moulay Idris –Volubilis - Fes (300 km)
Mic dejun. Plecare spre Rabat – Capitala administrativa a Marocului, cu vizita la Mausoleul Mohamed al V-lea si Hassan al II-lea, exteriorul Palatului Regal, Kasbah din Oudayas. Timp liber pt pranz, optional. Ziua se continua spre Meknes via Volubilis- sit roman faimos prin mozaicurile sale si sacra Moschee Moulay Idriss- dedicata intemeietorului orasului Fes. Meknes este considerat Versailles-ul marocan. Turul orasului Meknes include monumentala poarta Bab Mansour, Hari Souani, zidurile de aparare, Piata El Hedim, Mormantul lui Moulay Ismail si vechea Medina. Seara, cina si cazare hotel 4* in Fes.

02.01.2023 Fes – unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Fes/Fez – cel mai vechi centru cultural si spiritual al Marocului. Se exploreaza orasul pe Drumul Medinei si al Souk-ului unde mestesugarii lucreaza inca cu tehnici vechi, traditionale. Se continua vizita cu Moscheea Karaouine si Medersa Bou Inania- exemplificare a artei arhitecturale islamice, veche scoala coranica. Dupa pauza de pranz, Pranz pentru care reprezentantul agentiei va propune varianta servirii lui optionale in centrul orasului, pentru aprox. 25 € de persoana – fara bauturi, se viziteaza Fes El Jedid si exteriorul Palatului Regal cu cele 7 porti. Cina si cazare la hotel 4* in Fes.

03.01.2023 Fes - Casablanca - Marrakech (490 km)
Mic dejun. Plecare spre Marrakech pe autostrada via Casablanca. Oprire pentru pranz (nu este inclus). Sosire la Marrakech. Cina si cazare la hotel 5* in Marrakech. Petreceti ultima seara in Orasul Rosu, cu o placuta plimbare in piata centrala.

04.12.2022 Marrakech – Munchen - Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si tranfer la Aeroportul din Marrakesh. Imbarcare la cursa LUFTHANSA 4441 cu decolare la ora locala 15.25 spre Munchen. Aterizare la Munchen la ora 19.10 local, trecere prin zona de tranzit a aeroportului si decolare cu LH1654 la ora locala 20.25 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 23.25 local.

Excursii optionale - preturi informative

O seara la Chez Ali – durata 3h. Tariful include transferul, asistenta insotitor grup, bauturi locale nealcoolice, spectacol traditional Berber: 40 €/persoana pentru min. 20 persoane participante. www.ilove-marrakech.com/chezali.html  
Excursie de o zi la El Jadida, cu pranz inclus. Pret excursie optionala, pentru minimum 20 participanti: 65 €/persoana
Intrarile la obiective nu sunt incluse in pretul excursiei optionale.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hoteluri

•    MARRAKESH Hotel RIAD ENNAKHIL & SPA 5* https://www.hotelriadennakhil.com sau similar
•    FES - Hotel ATLAS SAISS 4* https://www.atlassaiss.com sau similar
•    CASABLANCA – Hotel MOGADOR MARINA 4* https://www.mogadorhotels.com sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Maroc

•    Marocul este o țară musulmană, situata in nordul Africii, în care Regele este șeful statului și Comandantul Credincioșilor. Este recomandată evitarea criticilor la adresa familiei regale sau a Islam-ului și adoptarea unui comportament și a unei ținute vestimentare respectuoase în raport cu această religie.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si dolari SUA, acestia urmand sa-i schimbati in moneda locala dirhamul marocan (MAD); 1 MAD =100 centime, cursul aproximativ este 1 EUR=10 MAD
•    Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie!
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.
•    Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Regatul MAROC

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
Ghidul marocan va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Maroc. In fiecare oras, grupul va fi insotit si de un ghid local din orasul respectiv.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
Transfeul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazuul in care nu se foloseste transferal la dus se va anula si transferal de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferal nu s-a folosit nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele sunt conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport si pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români pot călători în Regatul Maroc fără viză de intrare, perioada maximă de şedere admisă fiind de 90 zile.
•    Pentru a intra pe teritoriul Marocului, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
•    Asigurați-vă că la intrarea în Maroc v-a fost aplicată în pașaport ștampila de intrare (de către autoritățile vamale marocane), în caz contrar veți întâmpina dificultăți la ieșirea din Maroc.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Lipsa semnaturii este admisa doar in cazurile prevazute de legislatia nationala a tarii respective.
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.
Inscrierea pe acest program se poate face cu pana la 21 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.