În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Milano – Cannes – Marsilia – Narbonne – Caracassonne-  Barcelona – Montserrat –Zaragoza – Madrid – El  Escorial –  Aranjuez – Toledo – Valencia – Andorra –Figueres – Aix-en-Provence –  Nice – Monte Carlo –  Ljubljana 

Program

 • Ziua 1. Bucuresti – Belgrad – Padova 

       Bună dimineața! Pornim motoarele şi ne aventurăm în călătoria noastra spre Spania.

Primul popas va fi in Blegrad unde ajungem în cursul serii. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură ce ne asteapta.

 • Ziua 2. Belgrad – Padova 

       Bună dimineața! Italia ne asteapta  asa ca pornim la drum dimineata devreme. Seara ajungem in Padova. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură ce ne asteapta.

 • Ziua 3. Padova – Milano – Cannes

Lăsăm totul în urmă și pornim spre Milano, orașul unde shopping-ul este la putere.

Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. 

Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. A fost și rămâne una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele.

Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.

Moment de ragaz:

       Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.

       Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre Coasta de Azur. Seara ajungem in Cannes unde vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Seara cazare in zona Cannes

 • Ziua 4.  Cannes  – Marsilia – Narbonne – Carcassonne – Lloret del Mar

                De dimineață, continuăm călătoria spre vest si ajungem in Marsilia, cel mai vechi şi totodată cel mai mare port al Franţei. Create de de greci în secolul al VI-lea î.Hr., a fost independent faţă de Franţa până în secolul al XV-lea, după care specialitatea sa a devenit turbulenţa cu marcă mediteraneeană: imnul revoluţionar “ La Marseilleza” îşi datorează numele fervorii rebelilor de aici. Poarta Franţei către Orientul Mijlociu şi către Africa de Nord, Marsilia a fost întotdeauna un amalgam cultural. Vieux Port, rămâne nucleul oraşului, vechile sale fortificaţii dominând acum piaţa de peşte şi câteva excelente restaurante cu specific marin. Marsilia, rămâne un oraș plin de viață, care ne va cuceri din prima clipă cu aerul său medieval, cu forfota sa veselă, cu piețele tradiționale, dar și cu monumentele sale somptuoase cum ar fi Catedrala Nôtre Dame de la Garde, Palatul

Longchamp sau legendarul Bulevard Canebière. Urmatoarea oprire pe teritoriul Frantei va fi la Narbonne, capitală a celei mai mari provincii din Galia şi mare port până în Evul Mediu, când a fost invadat de mâl, oraşul va prospera din nou, datorită împrejurimilor sale cultivate cu viţă-de-vie. Centrul istoric adăposteşte câteva clădiri emblematice: Palais des Archeveques, palatul arhipiscopal fortificat, construit în secolele al XII-lea şi al XIV-lea, catedrala gotică neterminată care are o frumoasă mănăstire, cu vitralii din secolul al XIV-lea şi tapiţerii deosebite. Timp liber în Narbonne sau excursie opţională la Carcassonne, unul din cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. Zidurile double, cu turnuri şi balcoane cu trapă ale citadelei Carcassonne, sunt cele care au cristalizat noţiunea de cetate medieval perferctă.  Asedii cărora li s-a rezistat eroic, cavaleri în armură înfruntându-se în turniruri şi romanţele trubadurilor îţi răsar în minte în această aţezare de vis. Cele 52 de turnuri ale sale sunt printre motivele pentru care UNESCO a inclus oraşul pe lista patrimoniului cultural Mondial. Centrul oraşului este Chateau Comtal, datând din secolul al XII-lea. Admirăm Cathedrale St Nazaire, catedrala romanică  şi gotică care se mândreşte cu vitralii superbe şi cu o “ piatră a asediului“, din secolul al XIII-lea, înfăţisând asediul cetăţii Carcasssonne din anul 1209.

E timpul să pornim spre Spania! Purcedem la drum pe lângă Pirinei și ajungem spre seara pe Costa Brava. Cazare si cina la hotel in Lloret del Mar.

 • Ziua 5.  Barcelona -Montserrat

        Începem vizita în  Barcelona cu un tur panoramic de oras care începe  cu Dealul Montjuic, Muzeul Naţional de Artă Catalană, Piaţa Spaniei, Universitatea, Piata Cataluniei, Casa Batlo si Casa Mila. Continuăm explorarea Barcelonei admirând  Biserica Sagrada Familia, Parcul Guell și monumentul lui Columb. Mergem la pas pe  Las Ramblas,  vizităm Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei. Timp liber pentru cumpărături, sau să savurăm o porție de tapas în Plaça Reial.

       Dupa amiaza va propunem o excursie optionala la  Montserrat, unde vizităm mănăstirea benedictină, simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. Biserica mănăstirii adăpostește într-una dintre capelele sale statuia unică și misterioasă Madona Neagră, care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe.  Cazare si cina la acelasi hotel.

 • Ziua 6.  Costa Brava  – Zaragoza – Madrid

Strabatem  valea râului Ebro și facem cunoștință cu Zaragoza, un loc încântător plin de ruine romane. Foarte aproape de aici s-a născut renumitul pictor Francisco de Goya, așa că în oraș se află un muzeu dedicat lui care ascunde excelentele sale tablouri. Admiram Catedrala El Pilar și Catedrala La Seo.

Seara sosire si cazare la Madrid.

 • Ziua 7.  Madrid   – El Escorial

       Azi va Metropolă emblematică în Peninsula Iberică, Madridul știe cum să trăiască. Iubitorii de artă se întorc aici deseori să admire unele dintre cele mai remarcabile opere ale artiștilor precum Goya, Velázquez, Picasso sau Dali expuse în Muzeele: Thyssen, Prado, Regina Sofia, care formează “Triunghiul de Aur” al culturii spaniole.  Începem vizita în Madrid cu un tur panoramic de autocar în timpul caruia vedem : Cartierul modern Cuatro Torres, Columna lui Columb, Biblioteca Naţională, Piata Cibeles. Ne deplasăm  pe Broadway-ul spaniol Gran Via către  Plaza España. Paşii ne poartă către Palatul Regal, Catedrala, Plaza Mayor, Puerta del Sol.  

Timp liber în Madrid sau excursie opţională la Escorial, simbol pentru rolul Spaniei lui Filip al II-lea în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea, reşedinţa istorică a Regelui Spaniei, muzeu şi important nucleu de cultură, a fost declarat patrimoniu UNESCO. La întoarcerea spre Madrid, admirăm grandiosul monument din Vale de los Caidos. Cazare la Madrid în acelaşi hotel.

 • Ziua 8.  Madrid –Aranjuez – Toledo  –  Valencia

Dimineata plecam spre  capitala regala Aranjuez, situat pe malul raului Tojo. Cunoscut pentru  magnificul Palat Regal și grădinile sale , a fost  inscris  inca din  anul 2001 pe lista de patrimoniu UNESCO. Primii regi  și-au așezat curtea în centrul Peninsulei Iberice , între Toledo și Madrid .

Aranjuez  a fost refugiul regelui Carlos      al-V-lea și după aceea a lui Felipe al II-lea care construiește noua capitală a locurilor regale  „reales sitios” . Familia  regală împreună cu toată curtea sa își petrecea iarna la Madrid , iar restul perioadei de timp afară de Madrid ; primăvara la Aranjuez , vara , pentru că era cald ,la munte la El Escorial și toamna la San Indelfonso , foarte aproape de Segovia  , în  „Palacio de la Granja” . În timpul monarhiei lui Carlos al III-lea orașul cunoaște o dezvoltare înfloritoare și în această perioadă s-au construit importante clădiri publice cum ar fi Teatrul , Spitalul San Carlos , Manastirea  San Pascual sau Bodegas de Real Cortijo .

Timp liber in Aranjuez sau excursie optionala la Toledo, situat pe malul drept al râului Tajo, pe o colină la 100 m altitudine faţă de râu si care face parte din provincia autonoma Castilla-La Mancha. Facem o plimbare pe strădutele orașului vechi, admirăm arhitectura gotică a Catedralei Toledo, Alcazarul din Toledo, vizităm Manastirea San Juan de los Reyes și Iglesia de Santo Tome. Gustam celebrul martipan de Toledo și decidem să aducem și acasă, pentru cei dragi, acest desert fenomenal, fie că îl preferăm clasic, cu miere sau cu migdale. Ne continuam traseul spre Valencia.  Cazare la hotel in zona Valencia

 • Ziua 9.   Barcelona – Peñiscola – Valencia

       Incepem vizita in însorita Valencie, al treilea oraș ca mărime al Spaniei. Impozantele clădiri futuriste se îmbină armonios cu cele în stil gotic, baroc sau art deco. Vizităm piața pietruită, Plaza de Toros, o fabuloasă arenă romană unde încap 12.000 de oameni, și Catedrala. Ne oprim la Ciudad de las Artes y las Ciencias, un centru pentru cultură și știință care pare o balenă cu piele în care se reflectă razele soarelui. Plecăm spre Barcelona, trecem pe lângă livezile de portocali și migdali și ajungem la Peniscola, supranumit Orașul din Mare, un port fortificat care se află la 67 de metri altitudine. Aici vedem castelul construit de templieri ce pare exact din Urzeala Tronurilor, Seara cazare si cina la hotel in Lloret del Mar.

 • Ziua 10.  Lloret del Mar – Figueres – Aix-en-Provence – Cannes

E timpul să pornim spre Franta dar mai facem un ultim popas in Spania! Purcedem la drum pe lângă Pirinei și ajungem în Figueres. Oprim să vizităm Muzeul Dali. Ne îmbogățim cultura generală cu informații despre creațiile fascinante ale lui Salvador Dali. Continuăm spre Empuriabrava, unde putem face o  plimbare cu vaporaşul pe canale, admirând frumoasele case de vacanţă ale celebrităţilor catalane. Ajungem in Provence,

un ținut încărcat de arome și culori de care merită să te lași absorbit cu toată ființa. Regiunea franceză s-a făcut cunoscută în toată lumea grație lanurilor interminabile de lavandă parfumată. Și peste toate acestea, vinurile provensale par să fie preferatele multor pasionați de gustul fin al băuturii creată din strugurii mângâiați de soarele cald și de vântul uscat. Ne oprim in  Aix-en -Provence, “ cel mai frumos din Franţa după Paris” după părerea unui călător din secolul al XVIII-lea.  Este un oraş şic şi elegant, cu bulevarde largi, pieţe umbroase şi sute de fântâni din piatră frumos sculptate. Apa esteraţiunea de a fi a oraşului, fondat de consulul roman Sextius, atras de izvoarele termale care există şi astâzi. În inima oraşului este maiestuosul Cours Mirabeau, renumitul boulevard mărginit de copaci, realizat pe locul vechilor metereze, având de o parte şi de alta case elegante din secolele XVII-XVIII, şi, din loc în loc, frumoase fântâni.  Fă-ţi timp pentru a privy trecătorii de pe terasa uneia dintre cafenelele de aici, cum ar fi Les Deux Garçons, locul preferat de întâlnire al artiştilor şi intelectualilor începând cu 1792. În parte de nord, oraşul vechi este un labirint de pieţe. Se disting clădiri precum Hôtel de Ville, din secolul al XVII-lea, vechiul palat episcopal care adăposteşte azi Muzeul Tapiţeriilor, iar alături este frumoasa Catedrală gotică  Cathedrale St Sauveur, inconfundabilă datorită uşilor sale sculptate din secolul al XVI-lea, coloanelor reci şi chiliilor romanice. In cursul serii revenim pe Coasta de Azur . Cazare la hotel in zona Cannes

 • Ziua 11.  Cannes – Nice – Monaco – Padova

        Ne continuam calatoria noastra si vom descoperi azi minunata Coastă de Azur!

Prima destinație fabuloasă este : Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem  Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice.

Moment de răgaz:

Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume

        De aici ne îndreptăm spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix. Ne continuăm traseul spre Padova. Cazare in zona Padova

 • Ziua 12.  Padova –Ljubljana – Belgrad

        Traversam nordul Italiei spre granita cu Slovenia si ajungem in capitala acesteia Ljubljana.  Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria    într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval.Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!

 • Ziua 13.   Belgrad – Bucuresti

Incarcati cu amintiri frumoase de pe tarmul insorit la Spaniei, Frantei si Italiei ne indreptam spre tara. Sosire in cursul serii

De la 725

      595 €

13 zile – Autocar

DATE DE PLECARE 2019:

28.08; 20.09

Pretul include

 • transport cu autocar climatizat;
 • 12 cazari la hoteluri de 3*;
 • 12 mic dejun;
 • 3 cine la hotel in Costa Brava
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

OPTIONALe

 • Excursie la Carcassonne – 20 €/pers.
 • Excursie la Montserrat-     20 €/pers.
 • Excursie El Escorial – 15 €/pers.
 • Excursie Toledo – 10 €/pers

Nu sunt incluse in pret

 • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe si cheltuieli personale.
 • Excursiile optionale pentru grup de minim 30 persoane;

suplimente & reduceri

 • Supliment de single – 275 €
 • Reducere copil 6-12 ani – 30 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
 • Reducere a 3-a persoana in camera – 20 €.

Punctele de Imbarcare gratuita:

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI            Autogara Centrală – București                                             06.30

PITEŞTI                  Petrom ieşire Piteşti Est                                                       07.30

RM.VÂLCEA           Petrom ieşire Pasarela Nord                                                09.00

SIBIU                      Petrom Obor Calea Şurii Mari                                             12.00

SEBEŞ                     Rompetrol ieşire Lancrăm                                                    12.30

DEVA                      McDonald’s GARĂ                                                                 14.30

TIMIŞOARA           Benzinaria Gazprom Dumbravita                                        16.30

ARAD                      Benzinaria OMV Calea Timisorii                                                          17.30

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

Punctele de Imbarcare/transfer CONTRA COST:

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI                         5 € / sens/ pers. Petrom METRO                                             07.30

CÂMPINA                         6 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92                                                08.00

SINAIA                               8 € / sens/ pers. GARA C.F.R SINAIA                                     08.30

BRAŞOV                            10 € / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucureşti                  09.30

CLUJ                                     10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor                            10.00

*CONSTANŢA               12 € / sens/ pers. Gara Centrală                                               00.45

*MEDGIDIA                  12 € / sens/ pers. Restaurant Balada                                01:15

*CERNAVODA               12 € / sens/ pers. Gara CFR Cernavoda                            01:30

*FETESTI                         10 € / sens/ pers. Peco (intrare oras)                               01:45

*BUZĂU                             10 € / sens/ pers. McDonald`s                                                   03.00

*BRĂILA                           12€ / sens/ pers. Billa – Calea Buzaului                                01.30

*GALAŢI                           12 € / sens/ pers. McDonald’s                                                   01.00

*FOCŞANI                                                10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru                   02.00

*RAMNICU SARAT     12 € / sens/ pers. la Turist                                                     02.30 

* IASI                              17 € / sens/ pers. Lidl (vis-a-vis Iulius Mall)                    22.30

*PIATRA NEAMT        17 € / sens/ pers. McDonalds – 1 Mai                                  00.00

*ROMAN                        17 € / sens/ pers. Hotel Roman                                             00.30

*BACAU                         15 € / sens/ pers. Parcare stadion                                         01.30