Shopping Istanbul 1

Date de plecare:

25.09.2019: 139€

30.10.2019: 139€

13.11.2019: 139€

Itinerar

Circuit Istanbul | 5 zile – Autocar | 2019 – Comorile Orientului 

Palatul Dolmabahce – Agia Sophia -Topkapi – Moscheea Albastra – Bis. Cisterna – Marele Bazar – Insula Buyukada – Edirne.

ZIUA 1

BUCURESTI – EDIRNE – ISTANBUL (cca. 645 km)

Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor) spre Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul.

ZIUA 2.

ISTANBUL – Palatul DOLMABAHCE

Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare. Utilizand transportul in comun, vizitam Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale si shopping in Marele Bazar si Bazarul de Condimente. Seara, va invitam la un program optional (35 € /pers.), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.
Cazare la Istanbul.

ZIUA 3.

ISTANBUL – Catedrala Sf. SOFIA – Palatul TOPKAPI – Basilica Cisterna – Moscheea Albastra

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori.
Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor.
Cazare la Istanbul.

ZIUA 4.

ISTANBUL – Croaziera in insula BUYUKADA

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (40 € /pers. – plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in Insula Printilor- Buyukada, din marea Marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute.
Excursia optionala include plimbarea cu trasura si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi.
Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

ZIUA 5.

ISTANBUL – BUCURESTI (cca. 645 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la Academia Militara, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Excursii si activitati optionale:

Seara turceasca: 35 €/persoana
Croaziera pe Bosfor: 15 €/persoana
Croaziera Insula Printilor – Buyukada: 40 €/persoana

PUNCTE DE IMBARCARE GRATUITE
Orasul – Locul de intalnire – Ora

Bucuresti – ACADEMIA MILITARA CAROL I (acces metrou Eroilor) – 06.00

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul – Locul de intalnire   | Ora |  Tarif /pers. €/sens

PLOIESTI – Petrom-Metro  | 3.45-7.00 |  6 €/sens
CAMPINA – Casa BUCUR-popas Km | 2.30-7.30 |  9 €/sens
BRASOV – Mc Donald’s Cal. Bucuresti | 1.00-9.00 | 12 €/sens
Constanta – Gara | 02.00 | 12 €/sens
CRAIOVA – Autogara Nord | 01.15-6.00 | 12 €/sens
BUZAU – Mc Donald’s Unirea | 03.00 | 10 €/sens
BRAILA – Parcare CARREFOUR | 01.30 | 10 €/sens
GALATI – Mc Donald’s | 1.00 | 10 €/sens
FOCSANI – Benzinaria LUKOIL Centru | 2.00 | 12 €/sens

REDUCERE de pana la MAXIM 20% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie;
3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza, acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane;
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 7 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali;
Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!