Viena –Melk – Bratislava

6 zile – Avion

DATE DE PLECARE :

30.12.2019

Preţul include

 • Bilet de Avion Bucuresti – Viena si retur;
 • Transfer aeroport hotel aeroport si retur
 • 5 nopți de cazare la hotel de 3*;
 • 5 mic dejun;
 • Tur panoramic si vizita in  Viena;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.;
A B C D
PELLERIN  PLUS BEST DEAL Reducere 75 PROMO Reducere 55 STANDARD + Reducere 35
510 + 150 € ( transport  autocar) 435 + 150 € (transport  autocar) 455 + 150 € (transport  autocar) 475 + 150 € (transport  autocar)  
pret de persoana in camera dubla
  Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Reducere 20% la 3 optionale achitate din tara;Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE! LOCURI         LIMITATE! Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente &reduceri Supliment de single 115 €Reducere copil  6-12 ani  – 10 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

Program

 • Ziua 1. 30.12 București – Viena

       Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni unde ne vom intalni cu insotitorul de grup la ora 11:00, urmand a efectua formalitatile de imbarcare pentu zborul  Austrian Airlines OS 784 cu destinatia Viena. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 13:35 si sosire in Viena la ora 14:20 După aterizare, îmbarcare  în autocarul cu care luam un prim contact cu aceste locuri parcurgand un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea, şi deplasare către hotel. Cazare în Viena.

 • Ziua 2. 31.12 Viena

       Astazi este despre Viena!  Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Este pentru muzica ceea ce Roma si Florenta au insemnat pentru pictura, sculptura, arhitectura. De numele orasului sunt legate clasicismul vienez : Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic in felul sau; operetele; sunt vestite scoala de medicina, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Si chiar daca prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici in peste 180 de tari, te face sa visezi ca vei poposi vreodata in fosta capitala a gloriosului Imperiu al Habsburgilor –  cea mai mare dinastie europeana, care, din Evul Mediu pana la inceputul sec. XX si-a pus pecetea asupra istoriei continentului. 

       Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de     stress-ul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.

                Dar pentru a cunoaste aceasta Viena, nu ai nevoie de masina. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul.  Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

Moment de ragaz:

       Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.  Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea. 

       Nu ezitati sa treceti pragul renumitei  cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ;  “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de  portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca si multa frisca.

       Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca  sa ne odihnim putin pentru a fi intr-o stare excelenta in noaptea de revelion.

 • Ziua 3. 01.01 Viena

       Timp liber. Piata de anul nou de la Schonbrunn cei care doresc sa viziteze palatal exista audio-ghid in limba Romana. Palatul Schonbrunn  si gradinile sale.  Initial castel de vanatoare, construit in 1569 de imparatul Maximilian II iar doi ani mai tarziu imparatul Mathias descopera un izvor, pe care il numeste “Schonen Brunnen”- fantana frumoasa. La sfarsitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel insiprat dupa Versailles, modelul fiind lasat in urma prin bogatia si luxul exorbitant propuse. Spre seara va invitam sa participati alaturi de noi la o cina traditionala in faimosul cartier Grinzing (program optional). Inca din secolul XII existau, in zidul de fortificatie, mici carciumioare unde toamna se vindea tulburel proaspat denumit Heuriger. Din sec XVII, dupa infrangerea turcilor, ele s-au mutat in afara orasului, in satele inconjuratoare, iar Grinzing a devenit unul din cele mai cunoscute. Localurile au ca semn distinctiv o legatura sau o coroana de crengute de pin atarnata deasupra intrarii. Distractie placuta!

       In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru si ne pregatim de o noua aventura pe meleaguri austriece.

 • Ziua 4. 02.01 Viena – Defileul Dunării –  Abatia Melk (~200km)

       Este timpul sa parasim putin Viena si sa intram putin mai mult in mijlocul Austriei. Azi va propunem o excursie optionala pe Defileul Dunarii. Pornim la drum spre Wachau, zona cu o istorie vie de-a lungul Dunării,  cu o climă blândă şi un excelent vin alb, aparţinând moştenirii culturale mondiale UNESCO care este în fiecare anotimp un ţinut magic. Dealurile cu viţă de vie, atmosfera medievală a satelor şi zonelor de pe malurile Dunării se adaugă unui întreg ce nu suportă comparaţii. Ocrotit de clima blândă, de influenţă dunăreană, de pantele înclinate perfect în soare şi de calitatea specială a solului alcătuit din roci primitive, vinul excelent de Wachau prosperă aici în voie, fiind deosebit de apreciat de cunoscători din întreaga lume.

       Primul popas va fi in Krems, oras situat la confluent Dunarii cu raul Krems. Varietatea culturala si istorica deosebita care incepe inca din secolul X, fac din acest mic orasel o destinatie turistica interesanta. Admiram defileul Wachau, format de Dunare care se intinde pe o suprafata de  40 de km intre orasele Krems si Melk. Ne pierdem apoi pe stradutele mici si inguste din centrul orasului pentru a descoperi cateva repere locale : Biserica Piarista Sf. Stefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Arta.

Moment de ragaz:

       Desi v-am obisnuit sa va  recomandam delicii culinare…. de data asta va invitam la o “portie” de buna dispozitie vizitand Muzeul de Caricaturi  din Krems. Este singurul de acest gen din Austria. Exponatele trateaza teme de umor, satira prin benzi desenate, animatie sau benzi desenate. Vizionare placuta!

       Ne continuam drumul nostru prin defileul Dunarii si ne oprim in urmatorul orasel – Durnstein. Punctul principal de interes este Castelul, construit in jurul anului 1150 a carui faima se datoreaza faptului ca aici a fost tinut inchis de catre ducele austriac Leopold V,  regale Angliei Richard Inima de Leu, dupa intoarcerea acestuia din Cruciada a treia care a avut loc in Tara Sfanta impotriva musulmanilor. Admiram turnul Bisericii, care este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominanta este albastru.

       Coborâm tot pe malul fluviului și ne oprim la Melk, un orășel plin cu bijuterii arhitecturale, cea mai prețioasă dintre ele fiind Abația Melk, ridicată în 1089 pe un deal stâncos ce tronează deasupra Dunării. Inca din  anul 2000 a fost inclusa pe lista obiectelor de patrimoniu gestionate de UNESCO, aici aflandu-se si o importanta colectie de manuscrise si carti vechi pastrate intr-o biblioteca impresionanta. Revenim la hotelul nostru din Viena, pentru cazare.

 • Ziua 5. 03.01 Viena – Bratislava (~200km)

            Dupa micul dejun timp liber sau optional vizita la Bratislava,  capitala Slovaciei, un oraș plin de frumuseți arhitecturale, unde găsești palate luxoase ale nobililor și turnuri de biserici în felurite stiluri și unde vei simți din plin atmosfera medievală.  Vedem Biserica St. Martin, unde au fost încoronați 19 regi și regine, realizată într-un stil gotic care-i dă un aer de castel. Interiorul acestui sanctuar are patru capele, o statuie a

lui St Martin și vitralii superbe, iar turnul său, de 85 de metri înălțime, are în vârf o coroană care cântărește 300kg. Ne plimbăm prin cocheta zonă veche și pe faleza de pe malul Dunării, vizităm Monumentul Păcii de la Austerlitz, înalt de 26 de metri și flancat de statui impresionante

 • Ziua 6. 04.01 Viena – Bucureşti

       Călătoria noastră se apropie de sfârșit! Luam  micul dejun,devreme. Lasăm apoi în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre aeroport unde vom face formalatile de imbarcare pentru zborul Austria Airlines OS783. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 10:15 si sosirea in Bucuresti la ora 12:50.