Praga – Viena – Dresda – Budapesta

8 zile – Autocar

DATE DE PLECARE 2019:

28.12.2019

Preţul include

 • Transport cu autocar climatizat;
 • 7 cazari la hotel 2-3* (In Praga Hotel Klaret 3*/ similar)
 • 7 mic dejun;
 • Vizita Praga;
 • Tur Viena;
 • Tur Budapesta;
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Hotel Klaret 3*  www.hotel-klaret.com/en/
A B C D
PELLERIN  PLUS BEST DEAL Reducere 100 € PROMO Reducere 60 STANDARD + Reducere  30 €
475 + 125 € (transport autocar) 375 + 125 € (transport autocar) 415 + 125 € (transport autocar) 445 + 125 € (transport autocar)
pret de persoana in camera dubla
  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE! LOCURI         LIMITATE! Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii. Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente&reduceri Supliment de single 165 € ;Reducere copil  6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

Program

 • Ziua 1. 28.12 București – Budapesta (~ 830 km)

       Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta.

 • Ziua 2. 29.12 Budapesta – Praga  (~ 530 km)

Dimineata plecam spre Praga, Orașul turlelor, ce egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Scurt tur de oras cu autocarul in  drumul nostru catre hotelul din Praga pentru cazare si intalnirea cu grupul venit cu avionul.

Moment de răgaz:

Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

 • Ziua 3. 30.12 Praga – Dresda – Karlovy Vary (~ 420 km)

       Timp liber sau cei interesați pot face o excursie opțională la Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al său turn de 100 m, Hausmannsturm, superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Pentru a completa călătoria cu o experiență inedită, vizităm Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre și fermecătoare stațiuni balneare ale Cehiei, ideală fie că vrem să ne răsfățăm cu o oră la SPA, fie că dorim să facem o plimbare într-un orășel frumos dinvestul Boemiei, al cărui peisaj îmbină străduțele întortocheate, clădirile colorate în stilul caracteristic Boemiei și priveliștea dealurilor împădurite ce înconjoară frumosul oraș, ținându-l parcă ascuns. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija”numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.  

.                                       

 • Ziua 4. 31.12 Praga

            Începem ziua cu un mic-dejun delicios, apoi mergem să admirăm pe îndelete unele dintre cele mai emblematice clădiri și locuri din Praga. Pražský hrad sau doar hrad pentru cehi, Castelul Praga este cea mai populară atracție din Cehia. Așezat pe malul stâng al Râului Vltava, pare scos din filmele Disney, cu turnuri înalte și decorat elegant. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Vizităm

apoi Catedrala Sf. Vitus, una dintre cele mai frumos decorate din Cehia, a cărei construcție a durat șase secole. Interiorul său este, de asemenea, surprinzător, aici aflându-se un mozaic din secolul al XIV-lea și un vitraliu realizat de Alfons Mucha. Mergem și la Mânăstirea Loreta, un important obiectiv turistic și religios, aflată în zona istorică a orașului. Vom descoperi aici un vast complex baroc din secolul al XVII-lea, cu arhitectură foarte frumoasă. Ceasul din turnul mânăstirii, vechi din 1690, este faimos pentru cele 27 de clopote cu mecanism identic cu cele din cutiuțele muzicale. La fiecare oră fixă, melodiile cântate de acesta se aud suav pe străzile din jurul centrului vechi.

Ajungem și pe Strada de Aur, una dintre cele mai vizitate din Praga, plină cu galerii de artă și magazine de suveniruri. Cele 11 case de aici sunt viu colorate, relativ joase, și au fost ridicate în stil manierist în secolul al XVI-lea pentru a găzui gardienii împăratului și familiile lor. Strada și-a primit, însă, numele, de la o legendă care spune că aici ar fi locuit alchimiști care lucrau pentru Rudolf al II-lea. Continuăm vizitele cu Podul Carol, singura cale de traversare a Râului Vltava până în 1841. Cu o lungime de 515 metri și o lățime de 10 metri, este protejat de trei turnuri, cel din Orașul Vechi fiind considerat una dintre cele mai remarcabile clădiri civile în stil gotic din întreaga lume. Balustradele podului sunt decorate cu 30 de sculpturi, cele mai multe realizate în stil baroc, în jurul anului 1700, și înlocuite, în prezent, cu replici. Admirăm și zona Mala Strana și ne oprim la una dintre cele mai îndrăgite biserici din Praga, Sf. Nicolae. Domul său verde și clopotnița completează de secole întregi panorama superbă a orașului, iar faimoșii compozitori Johann Sebastian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart au concertat aici. Mergem apoi la hotel și ne pregătim pentru seara festivă de Revelion. Din meniul special pregătit nu vor lipsi 

faimoasele chlebíčky, devenite emblemă a Cehiei încă din 1916, adică sendvișuri cu fel și fel de aperitive, armonios colorate. La miezul nopții, vom desface sticlele de sampanie și de vin spumant šumivé víno și vom ciocni paharele punându-ne dorințe pentru anul ce abia a început. Distracția nu poate fi completă fără muzică și dans, de care vom avea parte din plin până târziu în noapte.

 • Ziua 5. 01.01 Praga

            Dormim până mai târziu, după noaptea memorabilă de Revelion, iar după-amiază vom face un tur pietonal care să ne introducă și mai bine în cultura și spiritul praghez. Facem un popas în Piața Orașului Vechi, unul dintre cele mai mari și mai frumoase spații urbane europene și principala zonă comercială a capitalei până în secolul al XX-lea. Aici admirăm Primăria Veche, clădire medievală începută în 1338 și extinsă în repetate rânduri. Piesa sa de rezistență este Turnul cu Ceas, situat pe zidul sudic. Ceasul astronomic, montat în secolul al XIV-lea, atrage turiștii ca un magnet cu cei 12 apostoli aflați deasupra cadranului de la fiecare oră și cu spectacolul animat care are loc de câte ori sunt anunțate orele fixe. Ceasul mai arată poziția Soarelui și a Lunii și semnele zodiacului, iar legenda spune că ceasornicarului care l-a construit i s-ar fi scos ochii pentru a nu mai putea realiza ceva asemănător. Mergem și în Josefov, Cartierul Evreiesc, unde începând cu 1300 evreii au fost obligați să locuiască, părăsind locuințele din alte zone. Deși multe clădiri au fost demolate, au supraviețuit câteva dintre cele mai importante, cum ar fi mai multe sinagogi, primăria veche și Cimitirul Vechi Evreiesc, cel mai remarcabil din Europa.

Încheiem turul în Vaclasvske Namesti, Piața Wenceslas, unde întâlnim un amestec contradictoriu de stiluri, edificii Art Nouveau și clădiri baroce stând semețe lângă magazine cu arhitectură sovietică. Avem timp liber pentru shopping în nenumăratele magazine din zonă, multe având discounturi mai mereu, și, dacă ni se face foame, pentru grilované klobásy, un cârnat învelit în bacon cu o varietate de sosuri, sau trdelník, un frate al celebrului Kürtőskalács.

 • Ziua 6. 02.01 Praga – Viena (~ 300 km)

                Astazi este despre Viena! Capitala Austriei este un important centru cultural al

Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Luam un prim contact cu aceste locuri parcurgand un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

Dar pentru a cunoaste aceasta Viena, nu ai nevoie de masina. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul.

                Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

Moment de ragaz:

Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a

faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.

Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner

Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ; “Maria

Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie

cu cafea Mocca si multa frisca.

      In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru pentru a ne incarca bateriile pentru ziua ce urmeaza.

 • Ziua 7. 03.01 Viena  – Budapesta (~ 240 km)

Dupa micul dejun Luăm un contact cu luxul de alta data vizitând Palatul Schonbrunn și grădinile sale. Inițial a fost castel de vânătoare, construit în 1569 de împăratul Maximilian II, iar doi ani mai târziu împăratul Mathias descoperă un izvor, pe care îl numește “Schonen Brunnen”- fântână frumoasă. La sfârșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel  inspirat după Versailles, modelul fiind lăsat în urmă prin bogăția și luxul exorbitant propuse.

Calatoria noastra continua apoi spre Budapesta, capitala de pe Dunare, pe care  o descoperim intr-un scurt tur panoramic de autocar : Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim, pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

 Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“? (optional). Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

 • Ziua 8. 04.01  Budapesta – Bucuresti (~830 km)

       După micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile

minunate pe care le-am văzut, bucuroși că am ne-am facut prieteni de calatorie si cu

gandul la urmatoarea vacanta. Sosire seara in Bucuresti dupa ora 23.30 in functie de trafic si formalitatile vamale.

Punctele de îmbarcare gratuită

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI          Autogara Centrală – București                                           06.30

PITEŞTI                 Petrom ieşire Piteşti Est                                                    07.30

RM.VÂLCEA         Petrom ieşire Pasarela Nord                                             09.00

SIBIU                      Petrom Obor Calea Şurii Mari                                          12.00

SEBEŞ                    Rompetrol ieşire Lancrăm                                                12.30

DEVA                     McDonald’s GARĂ                                                              14.30

ARAD                     Benzinăria OMV Calea Timișorii                                     16.30