Salonic – Muntele Olimp – Mănăstirea Dionisos – Meteora – Paralia Katerini

5 zile  – Autocar

DATA DE PLECARE:

29.12.2019

Preţul include

  • transport cu autocar climatizat;
  • 4 nopți de cazare la hotel Olympus 3*/similar
  • 4 mic dejun;
  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Program

  • Ziua 1. 29.12 București – Sofia – Paralia Katerini (~750 km)

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală Mementobus – București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Deplasare pe traseul Giurgiu-Traversarea Bulgariei- Kulata. Sosire in Grecia.     Cazare in Paralia Katerini.

  • Ziua 2. 30.12 Paralia – Meteora (~360 km)

Kalimera! Dupa micul dejun, timp liber sau optional excursie  Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz: Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine –  Zindros, situat la polelele Meteorelor.  Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi  cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La  finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
  • Ziua 3. 31.12 Paralia – Salonic (~120 km)

Kalimera! (Bună dimineața!). Optional vizita sau shopping la Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee. La un capat al promenadei de pe tarm se afla o statuie impunatoare a lui Alexandru cel Mare, a carui sora vitrega a dat numele orasului. Aceasta s-a casatorit cu regele Kassandros, care a intemeiat orasul.  Salonicul este asezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul sau rasaritean din Byzantium (viitorul Constantinopol).  Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. La mica distanta de aceasta artera vei descoperi  Arcul lui Galerius, ridicat de imparatul Galerius in anul 303 pentru a-si comemora victoria asupra persilor. In apropiere se ridica semeata Rotonda, despre care se crede ca a fost construita pentru a deveni mausoleul lui Galerius, desi nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosita si ca biserica si ca moschee, iar astazi adaposteste ocazional expozitii de arta. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a  Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic.  Pe vremuri era denumit Turnul Insingerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Moment de ragaz  :

Incercati  cu incredere produsele de patiserie si neaparat savurati un Caffé Frappé , o bautura rece, facuta din cafea instant. Originar din Grecia, Frappe-ul  a devenit popular dupa cel de-al II-lea razboi mondial, atunci cand ideea de a iesi in oras sa bei o cafea a inceput sa prinda contur. Cafeaua este amestecata cu zahar si este agitata cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer manual. Procesul dureaza un minut, continutul este apoi turnat in pahar peste care se adauga gheata, apa rece si lapte.

Dupa ce ne-am delectat cu delicioasa bautura ne indreptam pasii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul  305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui.Ora 15 lasam in urma frumosul oras de la Marea Egee si ne indreptam spre hotelul nostru situat pe Riviera Olimpului. Seara, Masa de Revelion la restaurantul Yakinthos.  Cazare la hotel.

  • Ziua 4. 01.01 Paralia –(Muntele Olimp) Dion – Litochoro (~180 km)

                Azi îți propunem o excursie opțională la Dion, orașul lui Zeus și unul dintre cele mai importante centre religioase din Grecia antică. Dion era un loc sacru pentru cultul lui Zeus, iar apropierea de Muntele Olimp nu este întâmplătoare. Orașul a devenit centrul religios al vechilor macedoneni, dedicat venerării lui Zeus. Aici, Alexandru cel Mare a oferit sacrificii zeilor, chiar înainte de a porni în expediția sa spre Asia. Situl arheologic de la Dion a fost descoperit încă din anul 1928 și cuprinde un templu închinat lui Zeus, alte temple mai mici dedicate zeiței Demeter și zeiței Isis, un teatru roman și un teatru grec, case, ateliere, magazine și clădiri publice. Oraşul vechi era înconjurat de un zid de apărare, avea străzi pavate cu piatră şi sisteme de alimentare cu apă si canalizare. Continăum expediția spre satul tradițional Litochoro, prinicipala poartă de acces spre vârfurile Muntelui Olimp Skala (2866 m) și Mytikas (2918 m), și spre Cada lui Zeus. Litochoro este un labirint de străzi înguste pietruite, case tradiționale cu porți vechi din lemn, ferestre arcuite și acoperișuri viu colorate.

  • Ziua 5. 02.01 Paralia – Bucuresti  (~750 km)

       Mic dejun.  Antio, ta leme sindoma!…! (La revedere, ne revedem curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Sosire în Bucureşti după 22.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Hotel Olympus – www.hotel-olympus.gr
A B C D
PELLERIN   PLUS BEST DEAL Reducere 100 € PROMO Reducere 60 STANDARD + Reducere  30 €
225 + 55 € (transport autocar) 125 + 55 € (transport autocar) 165 + 55 € (transport autocar) 195 + 55 € (transport autocar)  
pret de persoana in camera dubla
  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Reducere 10% la achitarea excursiilor opționale din tara.Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE! LOCURI         LIMITATE! Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile inainte de data plecarii; Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente &reduceri Supliment de single 85 €Reducere copil  6-12 ani  – 10 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti