Atena – Cap Sounion – Canalul Corint –  Epidaurus – Nafplio – Micene – Delphi

5 zile  – Avion

DATA PLECARE:

29.12.2019

Preţul include

 • Bilet de avion Bucuresti – Atena si retur;
 • 4 nopți de cazare la hotel de 4* zona Glyfada (Hotel Fenix / similar);
 • 4 mic dejun;
 • Tur de Atena cu ghid local;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Programul este de tip City Break (ATENTIE, locuri limitate) cu date fixe de plecare sincronizate cu plecarile de autocar al carui ghid va insoti si turistii sositi cu avionul
 • ghid însoţitor din partea agenţiei in zilele 2 si 3 .
Hotel Fenix –   https://fenix.gr
A B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL Reducere 80 € PROMO Reducere 50 € STANDARD + Reducere  30 €
325 + 230 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 245 + 230 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 275 + 230 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 295 + 230 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena)
pret de persoana in camera dubla
  Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Reducere 10% la achitarea din tara a  3 excursii opționale.  ATENTIE!   LOCURI    LIMITATE!   Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2018;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;Oferta este valabila pana la  30.09.2018.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente&reduceri Supliment de single 95 €Reducere copil  6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

Program

 • Ziua 1. 29.12 București – Atena

       Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni unde ne vom intalni cu insotitorul de grup la ora 13.30, urmand a efectua formalitatile de imbarcare pentu zborul  Tarom RO273 cu destinatia Atena. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 16:30 si sosire in Atena la ora 18:05. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in Atena – zona Glyfada. 

 • Ziua 2. 30.12 Atena  – Corint – Micene –  Nafplio – Epidaurus  (~300 km)

       Mic dejun. A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică. Cei pasionați de sportul rege ar putea face un ocol scurt pană la  stadionul celei mai iubite echipe de fotbal din Grecia, FC Panathinaicos, înconjurat de parcuri intinse.  

       Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va  propunem excursia optionala in Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de

aur.  Prima noastra oprire va fi la  Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fostconstruit între anii  1881 – 1893  si are o  lungime de 6,3 km .

Moment de răgaz: Ia-ți camera foto și inima în dinți și păşeşte pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez,  situata la circa  100 m inaltime fata de nivelul marii.  De aici poți cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc,  te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava.

Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de  “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul  Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon. Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de  fortificatiile Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Excursia noastra se incheie cu Epidaurus, locul nasterii lui Asclepios, zeul Medicinei. Teatrul Antic de aici este considerat  ca avand cea mai buna acustica din lume.

 Dupa ziua de azi suntem mai bogati in cunostinte despre istoria antica a Greciei si in drumul spre hotelul nostru din Atena ne reamintim reperele zilei. Cazare in Atena – Glyfada (Hotel Fenix 4* /similar)

 • Ziua 3. 31.12 Atena –  Cap Sounion (~ 140 km)

Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și

eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate.

Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic  de oras :  Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.

După turul istoric, avem program liber in  Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat  în sudul Peninsulei Attica,  renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia optionala la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel in Glyfada.

Revenim la hotel, unde ne pregătim să sărbătorim trecerea în noul an, așa cum se cuvine, cu delicii culinare, licori delicioase si muzică bună, într-o atmosferă de neuitat. Vom întampina noul an în compania prietenilor întalniți în călătorie și ne vom face noi amintiri frumoase.

 • Ziua 4. 01.01  Atena 

       Dupa micul dejun putem descoperi individual si alte obiective de neratat din capitala  Greciei. Avem program liber in  Atena

       O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: “Vorbește ateniana! Fii atenian!”. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka.

Moment de ragaz :

O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia – cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește.

Ne cazam la acelasi hotel in Glyfada.

 • Ziua 5.  02.01  Atena – Bucuresti 

Mic dejun.  Antio, ta leme sindoma!…! (La revedere, ne revedem curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne imbarcam in microbuzul de transfer catre aeroport , urmand a efectua formalitatile de imbarcare pentru zborul  Tarom RO274 cu destinatia Bucuresti. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 18:45 si sosirea in Bucuresti la ora 20:20.