Praga – Dresda – Karlovy Vary

5 zile – Avion

DATA DE PLECARE:

29.12.2019

Preţul include

  • Bilet de avion Bucuresti-Praga si retur;
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
  • 4 cazari la hotel Klaret3*/ similar
  • 4 mic dejun;
  • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

Program

  • Ziua 1. 29.12  Bucuresti – Praga 

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni unde ne vom intalni cu insotitorul de grup la ora 05:00, urmand a efectua formalitatile de imbarcare pentu zborul  Tarom RO225 cu destinatia Praga. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 07:50 si sosire in Praga la ora 08:45. Dupa aterizare , un representant al agentiei partenere va intampina pentru transfer la hotel. Timp liber, puteti lasa bagajele in receptia hotelului

 In Praga, Orașul turlelor, ce egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Prima oprire este la Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal.  Aici vizitam Catedrala Sf Vitus un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani. Admiram frumoasa Manastire Strahov, ce detine una dintre cele mai impresionante biblioteci din Europa, dupa care ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor.  Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira Primaria si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al acesteia. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele are loc un adevărat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic timp de 12 ore de bătrânul orologiu.

Moment de răgaz:

Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

In cursul serii ne intalnim cu grupul venit cu autocarul in receptia hotelul nostru din Praga pentru cazare si detaliile pentu zilele pe care le vom petrece impreuna.

  • Ziua 2. 30.12 Praga – Dresda – Karlovy Vary (~ 420 km)

                Dupa micul dejun timp liber sau cei interesați pot face o excursie opțională la Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzealZwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al său turn de 100 m, Hausmannsturm, superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Pentru a completa călătoria cu o experiență inedită, vizităm Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre și fermecătoare stațiuni balneare ale Cehiei, ideală fie că vrem să ne răsfățăm cu o oră la SPA, fie că dorim să facem o plimbare într-un orășel frumos dinvestul Boemiei, al cărui peisaj îmbină străduțele întortocheate, clădirile colorate în stilul caracteristic Boemiei și priveliștea dealurilor împădurite ce înconjoară frumosul oraș, ținându-l parcă ascuns. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija”numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.

  • 31.12 Praga

            Începem ziua cu un mic-dejun delicios, apoi mergem să admirăm pe îndelete unele dintre cele mai emblematice clădiri și locuri din Praga. Pražský hrad sau doar hrad pentru cehi, Castelul Praga este cea mai populară atracție din Cehia. Așezat pe malul stâng al Râului Vltava, pare scos din filmele Disney, cu turnuri înalte și decorat elegant. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Vizităm apoi Catedrala Sf. Vitus, una dintre cele mai frumos decorate din Cehia, a cărei construcție a durat șase secole. Interiorul său este, de asemenea, surprinzător, aici aflându-se un mozaic din secolul al XIV-lea și un vitraliu realizat de Alfons Mucha. Mergem și la Mânăstirea Loreta, un important obiectiv turistic și religios, aflată în zona istorică a orașului. Vom descoperi aici un vast complex baroc din secolul al XVII-lea, cu arhitectură foarte frumoasă. Ceasul din turnul mânăstirii, vechi din 1690, este faimos pentru cele 27 de clopote cu mecanism identic cu cele din cutiuțele muzicale. La fiecare oră fixă, melodiile cântate de acesta se aud suav pe străzile din jurul centrului vechi.

Ajungem și pe Strada de Aur, una dintre cele mai vizitate din Praga, plină cu galerii de artă și magazine de suveniruri. Cele 11 case de aici sunt viu colorate, relativ joase, și au fost ridicate în stil manierist în secolul al XVI-lea pentru a găzui gardienii împăratului și familiile lor. Strada și-a primit, însă, numele, de la o legendă care spune că aici ar fi locuit alchimiști care lucrau pentru Rudolf al II-lea. Continuăm vizitele cu Podul Carol, singura cale de traversare a Râului Vltava până în 1841. Cu o lungime de 515 metri și o lățime de 10 metri, este protejat de trei turnuri, cel din Orașul Vechi fiind considerat una dintre cele mai remarcabile clădiri civile în stil gotic din întreaga lume. Balustradele podului sunt decorate cu 30 de sculpturi, cele mai multe realizate în stil baroc, în jurul anului 1700, și înlocuite, în prezent, cu replici. Admirăm și zona Mala Strana și ne oprim la una dintre cele mai îndrăgite biserici din Praga, Sf. Nicolae. Domul său verde și clopotnița completează de secole întregi panorama superbă a orașului, iar faimoșii compozitori Johann Sebastian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart au concertat aici. Mergem apoi la hotel și ne pregătim pentru seara festivă de Revelion. Din meniul special pregătit nu vor lipsi  faimoasele chlebíčky, devenite emblemă a Cehiei încă din 1916, adică senvișuri cu fel și fel de aperitive, armonios colorate. La miezul nopții, vom desface sticlele de šampaňské și de vin spumant šumivé víno și vom ciocni paharele punându-ne dorințe pentru anul ce abia a început. Distracția nu poate fi completă fără muzică și dans, de care vom avea parte din plin până târziu în noapte.

  • 01.01 Praga

            Dormim până mai târziu, după noaptea memorabilă de Revelion, iar după-amiază vom face un tur pietonal care să ne introducă și mai bine în cultura și spiritul praghez. Facem un popas în Piața Orașului Vechi, unul dintre cele mai mari și mai frumoase spații urbane europene și principala zonă comercială a capitalei până în secolul al XX-lea. Aici admirăm Primăria Veche, clădire medievală începută în 1338 și extinsă în repetate rânduri. Piesa sa de rezistență este Turnul cu Ceas, situat pe zidul sudic. Ceasul astronomic, montat în secolul al XIV-lea, atrage turiștii ca un magnet cu cei 12 apostoli aflați deasupra cadranului de la fiecare oră și cu spectacolul animat care are loc de câte ori sunt anunțate orele fixe. Ceasul mai arată poziția Soarelui și a Lunii și semnele zodiacului, iar legenda spune că ceasornicarului care l-a construit i s-ar fi scos ochii pentru a nu mai putea realiza ceva asemănător. Mergem și în Josefov, Cartierul Evreiesc, unde începând cu 1300 evreii au fost obligați să locuiască, părăsind locuințele din alte zone. Deși multe clădiri au fost demolate, au supraviețuit câteva dintre cele mai importante, cum ar fi mai multe sinagogi, primăria veche și Cimitirul Vechi Evreiesc, cel mai remarcabil din Europa.  Încheiem turul în Vaclasvske Namesti, Piața Wenceslas, unde întâlnim un amestec contradictoriu de stiluri, edificii Art Nouveau și clădiri baroce stând semețe lângă magazine cu arhitectură sovietică. Avem timp liber pentru shopping în nenumăratele magazine din zonă, multe având discounturi mai mereu, și, dacă ni se face foame, pentru grilované klobásy, un cârnat învelit în bacon cu o varietate de sosuri, sau trdelník, un frate al celebrului Kürtőskalács.

Ziua 5.  02.01 Praga – Bucuresti  

      Călătoria noastră se apropie de sfârșit! Lasăm apoi în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre aeroport unde vom face formalatile de imbarcare pentru zborul Tarom RO226. Conform orarului de zbor furnizat de compania aeriana, decolare la ora 09 :30 si sosirea in Bucuresti la ora 12 :20.

Hotel Klaret 3* www.hotel-klaret.com/en/
A B C D
PELLERIN  PLUS BEST DEAL Reducere 100 € PROMO Reducere 50 STANDARD + Reducere  30 €
425 + 255 € (transport avion) 325 + 255 € (transport avion) 375 + 255 € (transport avion) 395 + 255 € (transport avion)
pret de persoana in camera dubla
  Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE! LOCURI         LIMITATE! Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;.  
suplimente&reduceri Supliment de single 145 € ;Reducere copil  6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti