Belgrad – Zagreb – Graz – Budapesta

5 zile, autocar

DATE DE PLECARE 2019

27.11

Preţul include

 • Transport cu autocar clasificat 2-4*
 • 4 cazări hotel de  2-3*si 4* hotel Garden sau similar.
 • 4 mic dejun;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

bonusuri

 • transferuri din țară conform programului
 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

OPȚIONAL

 • Excursie Crama Borkatakomba 25 euro/pers.

Program

 • Ziua 1. 27.11 București – Belgrad (~600 km)

       Ne îmbarcăm în autocar la ora 6.30 dimineaţa din Autogara Centrală – București și plecăm pe ruta Pitesti – Sibiu – Timisoara. Ajungem seara în Belgrad, și ne rămâne timp să facem un scurt tur panoramic. La început, ne încearcă un puternic sentiment de déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Printesei Ljubica, artera pietonala Kneaz Mihaljov. Pornim spre hotel pentru cazare.

 • Ziua 2. 28.11 Belgrad – Zagreb Piata de Craciun (~390 km)

       Odata ajuns in Zagreb, vei fi fascinat de contrastul creat de partile vechi ale orasului unde stradutele pavate cu piatra sunt iluminate cu felinare electrice si de zonele noi in care zgarie norii construiti din sticla iti vor atrage atentia.

Vom vizita Biserica St. Mark probabil cel mai important obiectiv touristic din oras, muzeul inimilor ranite, probabil inima orasului piata Ban Jelacic. Timp liber la dispozitie cumparaturi de craciun, puteti incerca o plimbare cu funicularul primul mijloc de transport din oras care functioneaza si astazi. Cazare Zagreb.

 • Ziua 3. 29.11 Zagreb – Piata de Crăciun  

            După servirea micului dejun aveți timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul și Piața de Crăciun, Capitala croată ne oferă o perspectivă frumoasă, încadrată de Muntele Medvednica. Orașul a rezistat eroic atacurilor turcești, dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd azi în Zagreb, în două moduri. Bisericile elegante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele pespective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piața Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți în Piața Centrală Zrinjevac.

Odată ce ai explorat puțin orașul, vei fi fascinat de capodoperele arhitecturale, realizate în variate stiluri, de la secesionist la neobaroc și art nouveau. Capitala Croației este un oraș care te îndeamnă, chiar și iarna, să îl străbați agale la pas și să descoperi minunățiile ascunse pe străzile sale. Avem timp liber pentru a explora Târgul de Crăciun, unde ne vor tenta zeci de preparate autentice, așa că îți sugerăm să savurezi un pahar de vin fiert cu scorțisoară în timp ce te lași copleșit de atmosfera de Crăciun. O altă experiență de neratat în capitala croată este o plimbare cu funicularul, primul mijloc de transport din oraș, care funcționează și astăzi. Mergem apoi la hotel pentru cină și somn.

 • Ziua 4. 30.11 Graz – Budapesta (~530 km)

             Dupa micul dejun, plecăm spre Austria și ne oprim în Graz, al doilea oraş ca mărime al Austriei situat la poalele Alpilor. Aici găsim un amestec remarcabil de stiluri și mișcări artistice, de la gotic la renascentist și de la baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a orașului. Lângă împăduritul Schlossberg se ridică vechiul simbol al orașului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortărețe. Privit de aici, orașul de pe Mur se deschide asemenea unei cărți. Domul, o clădire aparținând goticului târziu, aduce aminte de zilele în care Graz era oraș imperial

Moment de răgaz:

Dacă te simți energic, poți face o vizită la una dintre cele două piețe agroalimentare din Graz. Aici vei descoperi numeroase gustări locale, de la mere, ciuperci, ridichi și sucuri de fructe, până la cârnați, costiță afumată și la schnapps proaspăt. În plus, le poți servi pe toate într-un cadru prietenos și tradițional, alături de localnici.

După prânz, mergem către Budapesta. Capitala Ungariei afișează de-a lungul Dunării o serie de clădiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau care încântă orice călător. Aici se află Băile Rudas, deschise în 1566, unde pare că ești în Turcia datorită piscinelor octogonale, coloanelor înalte și cupolei cu sticlă colorată. O comoară a locului este Marea Sinagogă, a doua cea mai mare sinagogă din lume, din afara New-York-ului. Construită în 1859, îmbină stilul romantic cu cel maur. Pe seară, avem timp liber în zona pietonală de pe malul Dunării. Bineînțeles, te sfătuim să mergi în Târgul de Crăciun, pentru alte suveniruri și bunătăți locale.

Opțional, poți participa la o degustare de vinuri și o cină la primitoarea cramă Borkataomba. Te așteaptă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlyi galuska, un pandișpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată și frișcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradiţională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi!

 • Ziua 5. 01.12 Budapesta – București  (~830 km)

       Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Punctele de Imbarcare/debarcare gratuita:

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI            Autogara Centrală – București                                             06.30

PITEŞTI                  Petrom ieşire Piteşti Est                                                       07.30

RM.VÂLCEA           Petrom ieşire Pasarela Nord                                                09.00

SIBIU                      Petrom Obor Calea Şurii Mari                                             12.00

SEBEŞ                     Rompetrol ieşire Lancrăm                                                    12.30

DEVA                      McDonald’s GARĂ                                                                 16.30

TIMIŞOARA           Benzinaria Gazprom Dumbravita                                       17.30

https://www.gardenhotel.hr

A
B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL Reducere 80 PROMO Reducere 50 STANDARD + Reducere 20
230 + 95 € ( transport  autocar) 150 + 95 € (transport  autocar) 180 + 95 € (transport  autocar) 210 + 95 € (transport  autocar)  
pret de persoana in camera dubla
  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE! LOCURI         LIMITATE! Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente &reduceri Supliment de single 45 €Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.Copil 6- 12 ani, reducere 15 euro pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;

Punctele de Imbarcare/debarcare CONTRA COST:

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI                7 € / sens/ pers. Petrom METRO                                      

BRAŞOV                  12 € / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucureşti                  

CONSTANŢA          15 € / sens/ pers. Gara Centrală                                       

BUZĂU                    12 € / sens/ pers. McDonald`s                                          

BRĂILA                   15€ / sens/ pers. Billa – Calea Buzaului                           

GALAŢI                   15 € / sens/ pers. McDonald’s                                          

FOCŞANI                 12 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru                

MEDGIDIA             12 € / sens/ pers. Restaurant Balada