Budapesta – Viena – Praga –Dresda – Bratislava

6 zile – Autocar

DATE DE PLECARE 2019:

26.11, 10.12

Preţul include

 • transport autocar clasificat 2-4*;
 • 5 nopti de cazare la hoteluri de 3-4*; (Cazare Praga Hotel Belvedere 4* / similar)
 • 5  mic dejun;
 • Ghid insoțitor din partea agenției pe traseu;

bonusuri

 • Transferuri din țară conform programului.
 • Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

OPȚIONALE

 • Piața de Crăciun de la Dresda      35 euro/persoana.
 • Borkatakomba (cină tradițională) 35 euro/persoana.
Hotel BELVEDERE  www.hotelbelvedereprague.cz

A
B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL Reducere 80 PROMO Reducere 50 STANDARD + Reducere 30
265 + 95 € ( transport  autocar) 185 + 95 € (transport  autocar) 215 + 95 € (transport  autocar) 235 + 95 € (transport  autocar)  
pret de persoana in camera dubla
  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;Avans 25 % la inscriere;        Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii; GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.Reducere 10% la achitarea excursiilor opționale din tara.ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!   Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!     Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  30.09.2019;Nu se cumuleaza cu alte reduceri;Oferta este valabila pana la  30.09.2019.     Avans 25 % la inscriere; Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;  
suplimente &reduceri Supliment de single 115 €Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.Copil 6- 12 ani reducere 15 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;

Program

 • Ziua 1. București – Budapesta (~ 830 km)

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară, câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la  Budapesta.

 • Ziua 2. Budapesta – Piața de Crăciun de la Viena – Praga (~ 580 km)

       Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes.  Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.

Moment de răgaz:

       Arome de vin fiert, ciocolată și scorțișoară plutesc deasupra târgului. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos  ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de poveste. Cei pofticiosi pot servi un wurst  tradițional, turtă dulce sau o cană de vin fiert. Turiștii pasionați de shopping pot cumpăra obiecte artizanale, decorațiuni de Crăciun și suveniruri pentru cei dragi.

       Pornim din nou la drum, acompaniați de ritmurile celebrului vals vienez, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei. Următorul nostru popas va fi fascinantul  “oraș de aur”… Praga. Vom avea ocazia să admirăm una dintre cele mai frumoase arhitecturi gotice, reprezentată prin edificii de patrimoniu, castele și fortărețe. Sosim și ne cazăm în Praga, la hotel de 4*.

 • Ziua 3. Praga – Piața de Crăciun

       Dobré ráno! (Bună dimineața!) După micul dejun începem turul de oraş cu  Mănăstirea Loreta, Hradul – considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria, Turnul cu Ceas și Cartierul evreiesc.

       Praga găzduiește anual milioane de turiști atrași de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse, dar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, atracția principală a orașului este „Vanochi trh” (Târgul de Crăciun), care se închide după Anul Nou. Ne relaxăm și explorăm standurile cu suveniruri, unde se găsesc și tradiționalele păpuși cehești. La standurile cu mâncare și cu băutură gurmanzii au parte și de produse de patiserie tradiționale, castane prăjite, trdlo – cozonac înfășurat pe lemn sau svarak – vin fiert.

Moment de răgaz:

       Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga. Vytopna Railaway Restaurant, situat în Piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferată în miniatura. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine.

 • Ziua 4. PRAGA – Piața de Crăciun de la Dresda – Praga (~ 300 km)

       După servirea micului dejun aveți timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Praga și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Dresda, orașul supranumit și “Florenţa de pe Elba”, ce impresionează prin palatele, catedralele, podurile și muzeele sale. Exemplele sunt nenumărate și amintim doar câteva dintre acestea: Palatul Zwinger, Opera Semper, Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), Biserica Catolică a Curții.

       În timpul Sărbătorilor de iarnă, piețele de Crăciun transformă orașul de pe râul Elba într-un tărâm magic, umplând orașul cu luminițe strălucitoare și festivități de sezon.

Moment de răgaz:

       Jocul de lumini, mirosul de vin fiert și muzica de Crăciun se răspândesc prin oraș. În Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania putem savura celebrul Stollen – cozonac cu fructe uscate, un desert străvechi în istoria orașului Dresda. Inițial era pâine cu fructe, însă acum există numeroase rețete, iar majoritatea conțin fructe confiate, uneori marțipan, nuci sau migdale.

Pornim apoi la pas pe aleile pietonale și ne amestecăm în mulțimea de oameni, localnici sau călători copleșiți de magia sărbătorilor cuprinse într-un decor de poveste.

       Plecăm spre Praga cu amintiri frumoase și cu gândul de a reveni  în acest fascinant oraș. Cazare în Praga.

 • Ziua 5. Praga – Piața de Crăciun de la Bratislava –  Budapesta (~ 530 km)

       Mic dejun. Traseul continuă spre Budapesta cu o scurtă vizită în Bratislava, o capitală cosmopolită ce se întinde pe malurile Dunării. Oraşul are câteva obiective turistice deosebite: Castelul Bratislava, Catedrala Sf, Martin, Poarta Sf ,Mihail, Piața Principală, Primăria.

       La târgul de Crăciun din piața principală a orașului Bratislava dăinuie o atmosferă de relaxare și voie bună ce prinde bine oricărei persoane. Pe lângă preparatele internaționale care se pot degusta în orice piață de Crăciun, aici puteți servi o specialitate slovacă numită Ciganska Pecienka – adică o friptură țigănească la grătar fie din carne de porc, fie din ficat sau din piept de pui, așezată între două felii de chiflă, unse din belșug cu un sos picant sau untură și felii de ceapă. O combinație grozavă care vă deschide apetitul pentru un desert, iar la acest capitol ’’ regina’’ este plăcinta cu mere. Dupa ce am admirat Bratislava și ne-am încărcat din nou bateriile, pornim la drum către minunatul oraș Budapesta, unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

Moment de răgaz:

       Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea vă propunem cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică

un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută.

       În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!

 • Ziua 6. Budapesta – București (~ 830 km)

       Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Punctele de îmbarcare gratuită

(autocar sau microbus):

BUCUREŞTI          Autogara Centrală – București                                           06.30

PITEŞTI                 Petrom ieşire Piteşti                                                           07.30

RM.VÂLCEA         Petrom ieşire Pasarela Nord                                             09.00

SIBIU                      Petrom Obor Calea Şurii Mari                                          12.00

SEBEŞ                    Rompetrol ieşire Lancrăm                                                12.30

DEVA                     McDonald’s GARĂ                                                              14.30

ARAD                     Benzinaria OMV Calea Timișorii                                     16.30

Punctele de îmbarcare/debrcare CONTRA COST

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI              7 € / sens/ pers. Petrom METRO                                    07.30

BRAŞOV 12 € / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucureşti              09.30

TIMIŞOARA            5 €/sens/pers. Benzinăria Gazprom Dumbravița     15.30

CONSTANŢA        15 € / sens/ pers. Gara Centrală                                      02.00

BUZĂU                   12 € / sens/ pers. McDonald`s                                        03.00

BRĂILA                  15 € / sens/ pers. Billa – Calea Buzăului                       01.30

GALAŢI                  15 € / sens/ pers. McDonald’s                                        01.00

FOCŞANI               12 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru              02.00