Piață Crăciun PRAGA – VIENA 6 zile (autocar)

Reducere* pana la 15% – de la 220 Euro

Konopiste – Praga – KarlstejnDresdaKarlovy Vary – Brno – Bratislava – Budapesta

Ziua 1. PITEŞTI – SIBIU – ARAD – BUDAPESTA (cca. 720 km)

Plecare din Pitești, la ora 07.00, spre Sibiu Arad – Budapesta. Încheiem ziua cu o croazieră opțională pe Dunăre la Budapesta (14 euro fără masă sau 29 euro cu masă), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanțuri, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA – VIENA – KONOPISTE – PRAGA (cca. 565 km)

Mic dejun. Părăsim Ungaria și ne deplasăm către Viena începând cu un tur panoramic cu autocarul admirăm Prater, Sediul ONU, Turnul Dunării, Ringstrasse, Piața Maria Tereza, Pal. Hofburg, Primăria, Parlamentul, Teatrul. Urmează tur pietonal în centrul istoric spre Monumentul Ciumei, Catedrala Sf. Ștefan, Opera. Timp liber pt. a gusta farmecul medieval al centrului istoric. Multitudinea de magazine de pe Mariahilfer Strasse, va convinge iubitorii de shopping că a meritat scurtă plimbare până aici. După amiază pornim spre Praga, vizitând poate cel mai faimos castel, Konopiste, cu o istorie extrem de tumultoasă începând cu sec. XIII. În 1887 Ahiducele Franz Ferdinand, moștenitorul Imperiului Habsburgic a cumpărat castelul și l-a transformat într-o reședința luxoasă, demnă de poziția sa, unde l-a invitat și pe William al II-lea, împăratul German, cu doar câteva săptămâni înainte de asasinarea sa la Saraevo. Impresionantă să colecție de antichități și mai ales cea de trofee de vânătoare sunt expuse astăzi în castel, fiind punctele principale de atracție pentru turiști, alături de superbele grădini în stil englez, cu terase, ronduri de trandafiri și statui, având suprafață de peste 200 ha. Ajunși în Praga, luăm un prim contact cu Piețele Stare Mesto și Vaclavske din centrul istoric. Cazare la Praga.

Ziua 3. PRAGA – Castelul KARLSTEJN (cca. 70 km) – croaziera VLTAVA

Mic dejun. Dimineața începem vizita în capitalei Cehiei cu Man. Strahov, construită inițial în 1143, când episcop de Praga era Jindrich Zdik, după pelerinajul acestuia în Țara Sfânta. Mănăstirea a suferit devastări repetate, atât în timpul războaielor Husite, cât și a Războiului de 30 de ani, fiind refăcută abia spre sfârșitul sec. XVII, din această perioada păstrându-se și faimoasa bibliotecă(cu peste 200.000 de volume). Trecând pe lângă Palatul Cerninsky, una din cele mai mari construcții în stil baroc (sec. XVII) a țării, azi sediul Minist. de Externe, admirăm Man. Loreta, cu o impozantă fațadă barocă de la începutul sec. XVIII. În apropiere ajungem la Hrad (datând din sec. IX), cel mai mare castel medieval din întreaga lume, cu o suprafaţă de 7 ha, care atrage aproape 2 mil. vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus, construită în stil gotic în 1344 pe locul altor biserici dedicate tot Sf. Vit în sec. X și apoi în sec. XI. Are dimensiuni impresionante 124 x 60 metri și o înălțime de aproape 100 m, fiind cea mai mare și mai importantă biserică din țară. În incinta castelului se mai pot vizită (contra cost) Biserica Sveti Jiri, considerată cea mai veche biserică din Hrad, construită în 920 și care servește astăzi drept Galeria Națională de Artă, precum și Uliţa Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI păstrate până astăzi. Coborând pe lângă Bis. Sf. Nicolae din cartierul Mala Strana, construcție barocă din sec. XVIII (ridicată pe locul unei biserici gotice din sec. XIII), cu decorațiuni opulente mergând până la Rococo, ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m lățime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea gheții și 3 turnuri, două înspre Mala Stana și unul către Stare Mesto. De la începutul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde și o altă denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinți”. Trecând podul, vizităm mult mai amănunțit decât în seară precedentă Piața Stare Mesto, “străjuită” de cele 2 turnuri de 80 m înălțime ale Bisricii Tyn, având în centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credința sa), Primăria și turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. Timp liber în Praga pentru a va bucura de farmecul orașului medieval sau excursie opțională la Castelul Karlstejn (10 euro). Castelul Karlstejn a fost construit în stil gotic în sec. XIV, pe un promontoriu stâncos la cca 30 km de capitală, pentru a proteja tezaurul imperial. Fortificațiile au făcut față la mai multe asedii, fiind în final cucerit însă în 1648 de către armatele suedeze. Timp de mai bine de 200 de ani a zăcut în ruină, și abia la sfârșitul sec. XIX a fost reconstruit în stil neogotic, căpătând aspectul actual. Opțional croazieră pe Vltava (12 € fără cină sau 23 € cu cină). Cazare la Praga.

Ziua 4. DRESDA – KARLOVY VARY – PRAGA (cca. 445 km)

Mic dejun. Timp liber pentru vizită individuală în Praga sau excursie opțională la Dresda + Karlovy Vary (39 euro). Supranumită Florența de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Război Mondial. A renăscut însă din propria cenușă, oferind astăzi iarăși splendoarea de odinioară. Admirăm într-un tur pietonal Frauenkirche – cea mai importantă biserică protestantă din oraș, Procesiunea Prinților – imagine murală realizată în porțelan în sec. XIX, Palatul Regal care găzduiește un impresionant tezaur, Opera Semper – unul dintre cele mai frumoase teatre din sec. XIX și Palatul Zwinger – realizat într-un extravagant stil baroc, cea mai importantă atracție turistică din Dresda, care conține impresionante colecții de artă, porțelanuri, colecții de arme, etc. Excursia opțională continuă spre renumită stațiune balneară Karlovy Vary, ale cărei izvoare au fost întâmplător descoperite la mijlocul sec. XIV, în timpul unei partide de vânătoare, de către însuși împăratul Carol al IV-lea. De aceea a fost cunoscut drept Karlsbad, devenind în sec. XIX cea mai selectă destinație pentru aristrocrația din imperiu. Într-o relaxantă plimbare vom admira arhitectură numeroaselor hoteluri de lux, iar în zona Galeriei Colonadelor, gustăm apă cu puternic efect curativ din căni speciale, specific zonei, cu toartă alungită. Întoarcere la același hotel din Praga pentru cazare.

Ziua 5. BRNO – BRATISLAVA – BUDAPESTA (cca. 525 km)

Mic dejun. Pornim spre Brno, al 2-lea mare oraș din Cehia, capitală istorică a Moraviei, aflat pe lista UNESCO, despre a cărei istorie vorbesc monumentele din oraș: Piața Zelny cu Teatrul Redută și Muzeul Moraviei, Mănăstirea Capucinilor și Catedrala Sf. Petru și Pavel (sec. XIII). Timp liber în Brno. Continuăm cu o scurtă vizită în Bratislava, capitala Slovaciei situată pe Dunăre, la poalele Carpaților Mici. Fosta capitală regală are foarte multe de oferit: o atmosfera pitorească, “statuile vesele”, Filarmonica, Teatrul Național Slovac, vechea Primărie, Palatul Primatului, Biserica Franciscană (sec XIII), Poartă Sf. Mihail și Catedrala SF. Martin – unde 11 regi maghiari au fost încoronați, după înfrângerea de la Mohacs. Deplasare spre Budapesta pentru cazare.

Ziua 6. BUDAPESTA – ARAD – SIBIU – PITEŞTI (cca. 720 km)

Mic dejun. Întoarcere în România, cu sosire în Piteşti în jurul orei 22.30, în funcţie de trafic şi de durata formalităţilor din frontieră.

Recomandăm încheierea asigurării Travel (storno + medicală) pentru a va proteja atât înainte de plecare, în cazul anulării călătoriei, cât și după plecare în cazul unei situații neprevăzute!

DATE de PLECARE

2018

REDUCERE DE PÂNĂ LA 15% *

LOC în Cam. DBL

Suplim. SGL

COPIL

6 – 12 ani

Al 3-lea Adult în CAM.

27.11.2018

220 €

259 €

75 €

219 €

225 €

*SUPLIMENT pentru cazare în hotel de 4**** la Praga de 26 €/ pers.

PRETUL INCLUDE :

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ:

– Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. trafic internațional;

– 5 cazări cu mic dejun în hotel 3* (și ca excepție 2*);

– Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu;

– Vizitele la Hrad, Sf. Vit, Podul Carol, Ceasul Astronomic – Brno – Bratislava – Budapesta.

Asigurare Travel (medicală + storno);

– Excursiile și vizitele opționale conform program;

– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii opționale) și serviciile de ghizi locali;

– Locuri preferențiale autocar (primele 3 banchete);

– Taxa de oraș pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitată (se va achita cash de către turiști);

Turiștii care solicită locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din prețul excursiei.

Turiștii care solicită partaj în camera dublă / triplă, nu vor achita suplimentul de cameră Single, dacă Agenția nu reușește să completeze partajul. Eventuale neînțelegeri între solicitanții de partaj, nu sunt imputabile agenției.

Grup minim 35 pers.
În cazul nerealizării grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea înscrierii la un program similar;
În cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoană;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
Pentru explicațiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

*REDUCERE de până la MAXIM 15% prin CUMULAREA următoarelor:

1. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turiștii care au mai achiziționat programe turistice de la agenția tour operatoare (Hello Holidays), atât direct, cât și prin intermediul agențiilor partenere a acesteia;

2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. plătitoare, a 11-a GRATUIT;

3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETĂ din autocar (în limita locurilor disponibile);

Reducerile se aplică numai la pachetul de baza; acestea nu se aplică la alte taxe sau suplimente de orice fel;

TRASFERURI CONTRA COST DIN ŢARĂ

 

Oraşul

Locul de întâlnire

Ora

Tarif /pers.

/sens

Oraşul

Locul de întalnire

Oră

Tarif /pers.

/sens

PLOIEŞTI

Petrom – Metro

6 € /sens

BUZĂU

Mc Donald’s Unirea

10 €/sens

CÂMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

9 €/sens

BRAILA

Parcare CARREFOUR

10 €/sens

BRAŞOV

Mc Donald’s Cal. Bucureşti

12 €/sens

GALAŢI

Mc Donald’s

10 €/sens

Constanta

Gară

12 €/sens

FOCŞANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

CRAIOVA

Autogara Nord

12 €/sens

 

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

Pentru turistii din Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, care solicita doar in momentul inscrierii (nu se accepta inscrieri ulterioare), oferim GRATUIT o noapte de cazare (la dus sau la retur la alegerea turistilor), in Bucuresti la un hotel de 3 stele in apropierea Garii de Nord si a locului de imbarcare.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.