Istanbul – 4 Nopti in orasul de pe Bosfor

la doar 175 euro/persoana – 27.11-01.12.2021

Traseu: Pitesti – Bucuresti – Istanbul – Bucuresti – Pitesti

Obiective: Piata Sultanahmet si Palatul Dolmabahce, Acvariul Florya, Turnul Sapphire, Emelda, Insula Printului BUYUKADA, Bazarul egiptean

 

Pachetul include:

  • 4 nopti cazare in Istanbul la hotel 3/4* (Marmaray sau similar) cu mic dejun inclus
  • transport autocar
  • insotitor de grup din partea agentiei
  • ghid local Istanbul

Pretul nu include: 

  • intrarea la obiectivele turistice , excursiile optionale
  • mesele de pranz, cina si alte cheltuieli personale
  • asigurarea medicala si storno
  • Supliment camera single: 55 €
  • Copiii pana in 12 ani neimpliniti  la data plecarii au reducere de 30 euro (valabil in cazul in care impart camera cu 2 adulti)

Programul pe zile:

Ziua 1: PITESTI BUCURESTI ISTANBUL

Intalnire la ora 04:30  în Pitesti si se pleaca spre Istanbul pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Oprire la DUTY FREE, doar la dus, pentru cca 30 de minute. Sosire in cursul dupa-amiezii in Istanbul si cazare la hotel 4*/3*.Timp liber

Ziua 2: ISTANBUL – Piata Sultanahmet si Palatul Dolmabahce

Mic dejun. La ora 08:30 intalnire cu ghidul insotitor si ghidul local in receptia hotelului.

Plimbare pietonala in Piata Sultanahmet unde vizitam Hagia Sophia, cunoscută oficial ca Marea Moschee Ayasofya ce a fost la origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, când a fost transformată în moschee. În anul 1935 edificiul  a fost transformat în muzeu, iar in anul 1985 Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO. In iulie 2020 muzeul a fost convertit in moschee, iar la data de 24 iulie 2020 a avut loc prima rugaciune.. Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Pauza de masă dupa care se continua vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3: ISTANBUL  Acvariul Florya, Turnul Sapphire, Emelda

Mic dejun. Optional (50 euro/persoana) la ora 08:30 intalnire cu ghidul insotitor si ghidul local in receptia hotelului pentru: Vizitarea Acvariului din Istanbul, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, aflat in centrul comercial Aqua Florya.  Fabrica de piele Emelda unde vizionam o frumoasa parada a modei si putem achizitiona produse din piele de cea mai buna calitate tratate cu vopseluri naturale; Turnul Sapphire unde admiram Istanbulul de la peste 260 metri inaltime (54 etaje) cu o încântătoare experiență virtuală de tip 4D, survolând cu elicopterul întreaga metropolă turcească.  Timp liber pentru cumparaturi. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: ISTANBUL – Insula Printului BUYUKADA

Mic dejun. Optional (50 euro/persoana) Intalnire cu ghidul insotitor la ora 08:15 in receptia hotelului de unde plecam  catre Buyukada, din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. E o locatie minunata, cu vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta si atmosfera de vacanta. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include plimbarea pe insula cu masinute electrice si masa de pranz cu preparate din peste. La intoarcere ne deplasam in Bazarul egiptean (de mirodenii) pentru cumparaturi.

Ora 19:15 plecare de la hotel pentru Croaziera si Seara Turceasca pe Bosfor  (50 euro/persoana)–plimbare feerica cu vaporul pe Bosfor, cina cu bauturi (alcoolice si non-alcoolice) si program artistic cu dansuri traditionale.

Ziua 5: ISTANBUL – BUCURESTI PITESTI

Mic dejun 07:00 – 08:00. Dupa micul dejun intalnire cu ghidul insotitor in receptia hotelului la 8,30 si plecare spre România pe acelasi traseu . Sosire în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic si formalitatile vamale.

Avans la inscriere 75 euro/persoana.

Supliment camera single 55 euro /persoana.

NOTA : In cazul nerealizarii numarului minim de persoane (35 persoane) agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu maxim 7 zile, inaintea datei de plecare, oferind rambursarea integrala sau posibilitatea inscrierii la un alt program similar . Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic.

Detalii si rezervari la 0752 146 736/ 0752 146 734 / 0745 029 103/office@happy-holiday.ro