Excursie Alba Iulia – Centenar

În perioada 01.12-02.12.2018

Tarif : 240 lei/persoană

Servicii incluse:

  • 1 noapte cazare cu mic dejun și cină la hotel 3*** în Sighișoara.

  • Transport autocar 30 locuri pe traseul turistic: Pitești – Sibiu – Alba Iulia – Mediaș – Sighișoara – Brașov – Pitești.

  • Excursie Alba Iulia de Centenar.

Servicii neincluse:

  • Cheltuieli personale.

  • Orice nu este inclus la secțiunea servicii incluse.

În antichitate, pe locul actualei cetăți s-a aflat castrul roman Apulum. Orașul a fost între anii 1541 și 1711reședința principilor Transilvaniei și astfel capitala politică a Principatului Transilvaniei. Între 1595–1596, sub Sigismund Báthory, respectiv între 1600–1601, sub Mihai Viteazul, a fost reședința conducătorului politic al MoldoveiTransilvaniei și Țării Românești, aflate în uniune personală. La 1 decembrie 1918 a fost locul de desfășurare a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, care a legitimat popular unirea Transilvaniei și a Banatului cu Regatul României. În anul 1922 a avut loc la Alba Iulia ceremonia oficială de încoronare a regilor României Mari, Ferdinand I și Maria, moment care a consfințit importanța simbolică a orașului, datorită rolului său de capitală istorică.

Tarif calculat pentru un grup de 30 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful se recalculează. Orele de plecare se stabilesc în funcție de grup.