EGIPT, Cairo si Hurghada – circuit cu sejur – 8 zile Avion

PRET – de la 599 Euro**

Piramidele si Sfinxul din GIZA –Jeep SafariPlimbare cu submarinulInsula Giftun -vechiul Cairo Coptic -Vechiul Bazar -Muzeul de Egiptologie – Alexandria

 

Ziua 1. BUCURESTI -CAIRO (Gizah, Memphis) -HURGHADA

Zbor la 00:30, din aeroportul Otopeni spre Cairo. Dupa formalitatile de frontiera, transfer din aeroport la Hotel. Dupa un somn odihnitor si servirea micului dejun, ne indreptam spre Gizah, pentru a vizita Piramidele si Sfinxul. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei aflate pe platou si cea mai mare piramida construita vreodata, este singura minune a lumii antice, care sfideaza inca trecerea timpului. A fost ridicata ca monument funerar pentru faraonul Keops, intre anii 2700 -2500 i. Hr., si timp de 43 de secole, pana in anul 1889 cand s-a ridicat Turnul Eiffel din Paris, avea sa fie cea mai inalta constructie din intreaga lume, masurand 139 de metri in inaltime. Marele Sfinx de la Giza se bănuiește că a fost construit în perioada faraonului Khafra, regele celei de a 4-a dinastii (2558 – 2532 î,Hr.), capul monumentului având trăsături asemanatoare cu înfățișarea acestuia. Constructia se aliniază cu piramida faraonului, crezându-se că ar fi fost construit pentru a păzi mormântul acestuia. Continuam cu vizita la Institutul de Papirusuri si la un laborator de parfumuri. Timp liber, sau optional 45 euro, excursie la Memphis, oras întemeiat in sec. XXXII î.Hr., un adevarat muzeu în aer liber, care etalează statui de granit și alabastru, de mari dimensiuni, pe locul primei capitale a Egiptului Faraonic. Urmeaza Saqqara, vasta necropola la Memphis-ului, cu piramida faraonului Djoser, veche de 4.700 de ani și considerată drept cea mai veche încă vizibilă din Egipt. Ne intoarcem in Cairo, la hotel pentru check-out. Transfer la Hurghada, la Jasmine Palace Resort (sau similar) 5***** standard, pentru servirea cinei in regim All Inclusive si cazare.

Supliment pentru Hotelul Continental (sau similar) 5***** de lux: 55 euro / pers. pentru toate cele 4 cazari din Hurghada.

 

Zilele 2, 3 si 4. HURGHADA -SOARE, VALURI si MULTA DISTRACTIE

Soare, plaja, mare si o adiere placuta de vant, iata cateva conditii pentru minunate momente de relaxare in aceste zile de sejur, pe care le putem alterna cu zile mai antrenante, alegand excursiile optionale. Cazare si mese in regim All Inclusive la hotelul ales.

Intre programele optionale va sugeram: Jeep Safari, Plimbare cu submarinul Sindbad, Croaziera spre insula Giftun, etc.

 

Ziua 5. HURGHADA -CAIRO

Mic dejun. Ne bucuram de plaja si de facilitatile hotelului ales, sau optional excursie la Sand City si parcul Mini Egypt. Transfer la Cairo pentru servirea cinei si cazare.

 

Ziua 6. CAIRO (Cartierul Copt, Muzeul de antichitati egiptene)

Mic dejun. Incepem vizita in Cartierul Copt, un adevarat bastion al creștinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Bis. Suspendată și Bis. greacă Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datând din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu străzile sale înguste, pietruite și cu alei sinuoase și interconectate, ce creează o atmosferă magică, ca o călătorie înapoi în timp. Vizita la Muzeul de Antichitati Egiptene, unde de multitudinea exponatelor cu o valoare inestimabila: de la Colosul lui Amenhotep III si Galeriile dedicate lui Tutantkamon, ce gazduiesc peste 1700 de piese, la sculptura in marime naturala a regelui Djoser si Sala Mumiilor, care gazduieste 11 mumii faraonice. Cu peste 136.000 de articole expuse, fara a mai mentiona alte cateva sute de mii de piese aflate la subsol, înființat acum mai bine de 100 de ani, Muzeul de Egiptologie conține cea mai mare colecție de exponate din lume specifice culturii egiptene antice, cuprinzând Regatul Vechi, Regatul Mijlociu și Regatul Nou. Transfer la hotel pentru cina si cazare.

 

Ziua 7. CAIRO –ALEXANDRIA -CAIRO

Mic dejun. Timp liber in Cairo, sau optional 75 euro, excursie la Alexandria, oras fondat de Alexandru Macedon in anul 334 i.Hr. In jurul anului 1300, Marco Polo vorbeste despre Alexandria ca despre unul dintre cele mai aglomerate doua porturi ale lumii, dupa Quanzhou, China. La fel de faimoase ca intemeietorul sau, sunt Farul si Biblioteca din Alexandria. Dintre cele şapte minuni ale lumii antice, numai Farul din Alexandria avea si un scop practic, fiind ridicat pe insulita Pharos pana la inaltimea de 127 m, iar lumina reflectata de oglinda farului, putea fi văzută de la o distanţă de 50 de kilometri de ţărm. Vizitam Catacombele romane -o retea de tuneluri ce constituie cel mai mare sit funerar din perioada greco-romană, iar in apropiere descoprim Columna lui Pompei -monument antic din granit, cu o inaltime de 27 de metri, ridicat in onoarea imparatului Diocletian in anul 297 d.Hr. Urmeaza Citadela Qaitbay, construit în 1477 d.Hr., pe locul pe care se inalta altadata Farul din Alexandria, folosindu-se structurile și pietrele rămase de la acesta, de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa’it Bay, pentru a apăra Alexandria de atacurile Imperiului Otoman. Servim masa de pranz si ne intoarcem la acelasi hotel din Cairo pentru cina si cazare.

 

Ziua 8. CAIRO -BUCURESTI

Mic dejun. Dupa ce eliberam camerele, transfer  la aeroport pentru imbarcare la zborul cu destinația Bucuresti.

 

PLECARE 11.04 -18.04.2021 Loc in Camera DUBLA Supliment SINGLE COPIL 6 – 12 ani
Jasmine Palace Resort (sau similar) 5* standard 599 € 155 € 575 €
Hotelul Continental (sau similar) 5***** de lux 654 € 195 € 625 €

 

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Zbor Bucuresti-Cairo si retur, BAGAJ de CALA inclus

– 1 + 3 cazari cu mic dejun si 3 cine in hotel 4**** la Cairo.

– 3 cazari cu All Inclusive la hotel de 5***** in Hurgada.

– Ghid insotitor roman si ghid local de engleza la Cairo (exceptie ziua 7) + asistenta turistica in engleza la Hurgada si pe transferuri

–  Asigurare medicala + storno, excursiile optionale

– Taxa de viza pentru intrarea in Egipt 25 euro / pers.

* Pentru moment, viza se obtine gratuit in aeroport

–  Tips & porter, 2 euro / zi / pers

** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 235 €

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 15 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 10 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 15 pers. (10-14 persoane) se va achita un supliment de 25 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA 

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Tarif/pers.

€/sens

  Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI Petrom – Metro 8 € /sens   GALATI McDonald’s 10 €/sens
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 10 €/sens   BUZAU McDonald’s Unirea 8 €/sens
BRASOV PETROM – Calea Bucuresti 14 €/sens   CONSTANTA GARA CFR 14 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 12 €/sens   BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzau 10 €/sens

 

*Transferurile din tara se organizeaza cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.

– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

– Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data intrarii in Egipt.

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala)

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.