GRECIA

Revelion in patria democratiei

Salonic Meteora Atena Pireu Delfi Sofia

Transport cu autocarul: 7 zile/ 6 nopti

Perioada: 29.12.2018 04.01.2019

(7 zile/6 nopti)

Grecia a avut o contribuție enorma la dezvoltarea lumii moderne, fiind considerata leaganul civilizatiei si locul unde s-au nascut democratia, teatrul, jocurile olimpice si filosofia.

Nu in ultimul rand, cea mai veche urma de prezenta umana din Europa se gaseste in nordul Greciei.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 2: SALONIC – METEORA – SFANTA PARASKEVI – ATENA (600 KM)

Ziua 3: ATENA – PORTUL PIREU – CARTIERUL OLIMPIC

Ziua 5: ATENA – CROAZIERA PE MAREA EGEE (OPTIONAL)

Ziua 6: ATENA – DELFI – SALONIC (450 KM)

Ziua 7: SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (700 km)

ROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: BUCURESTI – SOFIA – ALEKSANDER NEVSKI – SALONIC (700 KM)

Plecare din Bucuresti, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:00, pe traseul Bucuresti Giurgiu Russe. In Bulgaria vom face o oprire in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski si Biserica Bizantina Sfanta Sofia. Intram in Grecia prin punctul vamal Kulata Promahonas si ne continuam drumul spre Salonic. Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

Ziua 2: SALONIC – METEORA – SFANTA PARASKEVI – ATENA (600 KM)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, ce constituie al doilea centru monahal ortodox, dupa

Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. La poalele Meteorelor ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica pictarii acestora, iar in continuare vom vizita doua dintre cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastirea Marele Meteor intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3 euro/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare in Atena la hotel 3*.

Ziua 3: ATENA – PORTUL PIREU – CARTIERUL OLIMPIC

Mic dejun. Tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki. Dupa tur, vizita cu ghid local la Acropole (bilet de intrare optional: 20 EURO/adult 18-64 ani, gratuit pentru copii pana in varsata de 18 ani, 10 EURO/adult cu varsta minima 65 ani), leaganul civilizatiei antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Ariopag primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza cazare la acelasi hotel. Seara, masa festiva de Revelion la restaurantul hotelului Titania 4* (sau similar). Cina de Revelion este optionala si se achita la inscriere; tarif: 85 EURO/persoana). Muzica, dans, program specific, surprize!

Ziua 4: ATENA – CAP SOUNION (optional)

La multi ani 2019!

Mic dejun intarziat la ora 10:00. Timp liber la dispozitie. Optional, excursie la Cap Sounion. Vom merge pe traseul Port Pireu Cap Sounion (75 km/sens), un traseu spectaculos, pe malul Marii Egee. Dejun cu masa de peste la o Taverna pe malul Marii Egee, cu perspectiva spre Templul lui Posseidon. Pret (informativ): 80 EURO/ persoana. Include: transport auto, dejun pescaresc, asistenta/ghid (grup minim 20 persoane). Cina si cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 5: ATENA – CROAZIERA PE MAREA EGEE (OPTIONAL)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional, va propunem croaziera de o zi la trei insule in Golful Saronic (Marea

Egee): Insula Egina (unde se poate vizita individual Manastirea Sfantului Nectarie Tavmaturgul, canonizat in anul 1961), Insula Poros si Insula Hydra. Pret informativ: 95 EURO/persoana. Include: transfer hotel port hotel, croaziera, masa de pranz si program artistic pe vas. Seara intoarcere la Atena si cazare la acelasi hotel.

Ziua 6: ATENA – DELFI – SALONIC (450 KM)

Mic dejun. Dimineata plecam spre Delfi, orasul antic, casa si altarul oracolului in mitologia elena, dedicat zeului Apollo

(in legenda homerica, Apollo a fost initial zeul zilei, al luminii si al artelor). Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului. A reprezentat secole intregi epicentrul spiritual al lumii antice. Vizita individuala in situl arheologic. Continuam traseul catre Salonic pe ruta: Lamia Larissa Platamonas. Seara cazare la hotel 3* in Salonic.

Ziua 7: SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (700 km)

Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Bulgaria. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara

tarziu, in functie de conditiile de trafic.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _

PRET/persoana: 329 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 200 EURO

Copil 2 – 11,99 ani in camera cu 2 adulti: 230 EURO

A treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 300 EURO

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

 • 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 4 nopti in Atena;

 • vizite conform programului;

 • insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:

 • intrarile la obiectivele turistice;

 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (persoana sub 60 de ani);

 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

 • cina de Revelion (optionala) se achita in agentie;

 • excursiile optionale;

 • bacsis pentru personalul hotelier si ghidul local, 5 euro/ persoana, care se achita prin ghidul insotitor (se practica in Grecia)

GRUP MINIM:

40 persoane.
 • Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/ persoana.

 • Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 22 EURO/ persoana.

 • Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:
 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

 • Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE A