Man. Cozia -Sibiu -Alba Iulia -Cetatea Deva -Cast. Huniazilor -Bis. Densus -Man. Lainici -Targu Jiu -Pestera Muierilor -Culele de la Maldaresti -Man. Horezu -Muzeul Trovantilor

Reducere* pana la 15% – de la 446 lei

Ziua 1. BUCURESTI -Manastirea COZIA -SIBIU -ALBA IULIA -DEVA (cca. 415 km)
Plecare din Bucuresti, la 6.00 dimineata, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor) spre Pitesti -Rm. Valcea. Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din Romania, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam spre Sibiu, unde parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu sopul de a-I gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Ne deplasam apoi spre Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara ajungem la Deva, unde optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei (sec. XIII), una din cele mai importante fortificatii din Transilvania. Cazare in zona Deva -Hunedoara.

Ziua 2. Castelul HUNIAZILOR -Biserica DENSUS- Manastirea LAINICI -TARGU JIU (cca. 190 km)
Mic dejun. Incepem vizita la Castelul Huniazilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare castel gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Apoi admiram Bis. Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Ne indreptam spre spectaculosul defileu al Jiului. Oprim la Man. Lainici, cu o istorie extrem de zbuciumata: Tudor Vladimirescu s-a ascuns aici de turci, iar in 1817 acestia au devastat Manastirea, au decapitat un calugar si i-au risipit pe ceilalti. In 1916, trupele germane au intrat cu caii, au facut focul si si-au facut tabara in biserica, de unde au furat toate obiectele de pret, inclusive clopotele, au smuls crucile si au profanat cimitirul. Brigadierii comunisti care au construit calea ferata prin defileul Jiului si-au instalat baracile in incinta Manastirii, iar dupa incheierea santierului, aceasta a fost inchisa si folosita drept Casa de Oaspeti. Continuam spre Targu Jiu, vizitam Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Cazare la Targu Jiu.

Ziua 3. Pestera MUIERILOR -Culele de la MALDARESTI -Manastirea HOREZU -BUCURESTI (cca. 295 km)
Mic dejun. Dimineata exploram in Pestera Muierilor cei circa 500 m de galerie amenajata pentru vizitare turistica (prima pestera electrificata din Romania), folosita de localnici inca din Evul Mediu, unde se refugiau din calea otomanilor. Continuam vizitele la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. La doar cativa kilometri distanta admiram Manastirea Horezu (ctirorie a lui Constantin Brancoveanu) o bijuteriile arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Bucuresti, facem o ultima oprire la Muzeul trovantilor de la Costesti, a caror aparitie desi explicata de geologi, nu poate elimina convingerea localnicilor ca aceste “pietre vii” cresc dupa fiecare ploaie, ba chiar se deplaseaza in mod miraculous. Sosire la Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 21.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

 1. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
 2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
 3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 • DATA de PLECARE 29.11.2020
 • Reducere -15 % 446 lei
 • Reducere -10 % 473 lei
 • Reducere -5 % 499 lei
 • Loc in Cam. DBL 525 lei
 • Suplim. SGL 155 lei
 • COPIL 6 – 12 ani 505 lei
 • Al 3-lea adult in cam. 515 lei

 

PRETUL INCLUDE :

NU SUNT INCLUSE IN PRET :

– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic – 2 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zona Deva si Targu Jiu
– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
– Deplasare pt. vizite la: Man. Cozia, Sibiu, Alba Iulia, Cast. Corvinilor, Bis. Densus, Sarmisegetua, Man. Lainici, Targu Jiu, Pestera Muierilor, Culele de la Maldaresti, Man. Horezu, Muzeul Trovantilor

– Supliment 5% pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete)
– Intrarile la obiectivele turistice
– Taxa de oras pt. fiecare cazare unde aceasta e solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei. Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers., pentru un grup de 20-24 persoane se va achita un supliment de 65 lei /pers., iar pentru un grup de 15-19 persoane se va achita un supliment de 125 lei /pers.;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA:

Bucuresti – ACADEMIA MILITARA – 06.00

PITESTI – PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) – 07.00

Rm. VALCEA – PETROM iesirea PASARELA NORD – 08.30

SIBIU – Benzinaria MOL Calea Surii Mari – 11.00

SEBES – ROMPETROL iesire Lancram – 11.30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA:

PLOIESTI – Petrom – Metro – 04.00 – 6 € /sens

BRAILA – Parcare PENNY Sos. Buzaului – 01.30 – 10 € /sens

FOCSANI – Benzinaria LUKOIL Centru – 02.00 – 12 € /sens

BUZAU – McDonald’s Unirea – 03.00 – 8  € /sens

GALATI – McDonald’s – 01.00 – 10 € /sens


*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
– Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.