San Jose – Tortuguero – Culorile din Caraibe – Arenal – Golful Papagayo Playa Hermosa

În Costa Rica pădurile tropicale se învecinează cu vulcanii activi, dar și cu plajele însorite și orașele înfl oritoare, fi ind o destinație idilică de vacanță pentru milioane de turiști de pe Glob. Combinația unică dintre farmecul naturii și armonia stilului de viață ne vor face să ne îndrăgostim iremediabil de aceste locuri.

Program

 Ziua 1. Plecare din București
Zburăm din București spre San Jose, capitala și cel mai mare oraș al statului

Costa Rica. A fost botezat astfel după Iosif din Nazaret, iar astăzi este unul dintre cele mai populare, dar și sigure orașe din America Centrală. Pregătește-te pentru o avalanșă de culori și arome spectaculoase, care-ți vor schimba imediat starea de spirit!

 Ziua 2. San Jose
Ajungem în San Jose, unde suntem întâmpinați de ghid, iar în drumul spre

hotel descoperim câteva dintre minunățiile pe care le ascunde Costa Rica. Arhitectura elegantă cu influențe neo-clasice, artdeco, victoriene și nu numai, străduțele aglomerate pline de comercianți, dar și vegetația bogată fac din acest oraș un loc fermecător, unde aproape toți turiștii petrec câteva zile înainte de a se aventura în inima pădurii tropicale.

 Ziua 3. San Jose – Tortuguero
Dimineață devreme, plecăm spre Parcul Național Braulio Carrillo. Vedem

zone umede protejate de o frumusețe răpitoare, facem fotografii spectaculoase și mergem cu barca în Tortuguero Village. Aici vei afla detalii interesante despre modul de viață al localnicilor și cultura lor. Străbatem străzile și ajungem la Green Turtle Research Station, un centru unde ne așteaptă țestoase și surprize simpatice. Pe seară, cinăm pe plajă, ascultând sunetul valurilor mării și savurând aromatele preparate culinare sud-americane alături de un cocktail răcoritor.

 Ziua 4. Tortuguero National Park
După mic-dejun, plecăm cu barca în Parcul Național Tortuguero și ne

bucurăm de o călătorie calmă prin bogata pădure tropicală și printre bananii copleșiți de fructe. Întreaga zi o vei petrece explorând superba rețea de canale navigabile care abundă de viață. Maimuțe, tucani, egrete, dar și crocodili, tapiri și jaguari, îi vei fotografia pe toți într-un peisaj exotic incredibil. Parcul are o suprafață de mai bine de 300 de kilometri pătrați și o pădure de mangrove absolut superbă. Îți vindem un pont: dacă vizitezi parcul în iulie, fă o excursie opțională pentru a vedea țestoasele marine care depun ouă pe plajă.

 Ziua 5. Tortuguero – La Fortuna
Vei avea parte de o zi cel puțin surprinzătoare încă de dimineață, când

pornim spre La Fortuna. Ne oprim la Sarapiqui, unde suntem întâmpinați de maeștri ciocolatieri pentru o degustare delicioasă. Aflăm detalii interesante despre istoria ciocolatei și metodele de preparare, apoi ne continuăm drumul spre La Fortuna. Micul oraș situat la baza unui vulcan activ a cunoscut faima abia la sfârșitul secolului trecut, după ce o erupție violentă a compromis o mare parte din terenul arabil, dar a atras în schimb atenția unui număr mare de turiști din întreaga lume. Astăzi este una dintre principalele destinații de vacanță din Costa Rica, grație peisajelor naturale încântătoare, dar și râurilor și cascadelor numai bune de scăldat.

De la 1599 €
+ 650 euro (taxe de aeroport)

11 zile – Avion DATE DE PLECARE 2020:

10.11

PREŢUL INCLUDE:

 Bilet de avion Bucureşti – San Jose– Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);

 Taxele de aeroport;
 Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
 Cazare 8 nopti la hoteluri de 4*: 1 noapte în San Jose, la hotelul Country Inn & Suites, Superior Hotel sau similar, cazare și mic dejun; 2 nopţi de cazare în Tortuguero, la hotelul Laguna Lodge, Jungle Lodge Categorie sau o pensiune completă similară; 2 nopţi cazare în Arenal, la hotelul Monte Real, Hotel Tourist sau similar, cazare și mic dejun; 3 nopţi cazare in Golful Papagayo, Playa Hermosa la Hotelul Conde Beachfront 4* sau similar, sistem All Inclusive;
 Vizita de după-amiază la Tortuguero Village;
 Turul cu barca în Parcul Naţional Tortuguero;
 Turul cu ciocolată la Centrul Rainforest La Tirimbina;
 Taxa de intrare la Parcul Naţional Arenal Volcano;

 •   Taxă de intrare la Paradise Hot Springs
 •   Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

 Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
 Asigurare medicală de călătorie şi storno;

 •   Ghizi locali;
 •   Conducător de grup român

 Ziua 6. La Fortuna – Arenal
În prima parte a zilei te poți relaxa la soare după bunul plac sau poți merge

într-o excursie opțională la rafting. După prânz, continuăm sejurul în America Centrală cu o experiență autentică, într-un parc național vulcanic plin de atracții naturale și de activități distractive, Arenal. Pădurea tropicală ascunde un număr mare de specii de animale, precum crocodilul, broasca țestoasă, specii de șerpi, iguane, maimuțe, dar și nenumărate păsări exotice. Amatorii de ornitologie, dar și de fotografie, pot opta pentru un tur ghidat care îi ajută să observe și să fotografieze păsările în mediul lor natural. De-a lungul zilei vom străbate pădurea, vom traversa poduri din frânghii și lemn și vom face fotografii uimitoare cu fauna și flora locală.

 Ziua 7. Coasta Pacificului de Nord / Golful Papagayo/ Playa Hermosa
După mic-dejun, plecăm împreună cu ghidul spre minunata coastă a Pacificului de Nord. Regiunea Guanacaste este o adevărată oază de relaxare, grație plajelor tropicale, veșnic însorite și cu apă mereu caldă. Avem o zi întreagă la dispoziție pentru a ne bucura de soare și valurile oceanului pe Playa Hermosa, dar și de activități distractive precum scufundări, rafting, plimbări cu barca, pescuit, snorkeling, trekking sau călărie. O zi de relaxare nu ar fi completă dacă nu ați savura un pahar de Agua Dulce, un smoothie sau un cocktail delicios. Dacă vă place berea, trebuie neapărat să încercați sortimentul local de bere, Imperial, pe care îl

veți întâlni în sute de reclame de-a lungul șederii în Costa Rica.

 Ziua 8. Golful Papagayo/ Playa Hermosa
De dimineață până seara ne bucurăm de relaxare pe plajă sau de o doză

consistentă de adrenalină participând la variatele aventuri pe care le oferă Golful Papagayo. Opțional, poți merge la un safari cu barca în Palo Verde, unde vei fi cu siguranță impresionat de numărul mare de specii de păsări native zonei. Nu uita să te bucuri de avantajele climei tropicale și să guști din nenumăratele tipuri de fructe care cresc aici, ce pot fi consumate și sub formă de salate sau smoothies. Pentru suveniruri deosebite, magazinele din zonă sunt locul perfect. Găsiți produse lucrate manual, cum ar fi genți și bijuterii din nuci de cocos locale.

 Ziua 9. Golful Papagayo/ Playa Hermosa
Mai avem o zi de vacanță idilică la dispoziție, pentru a ne încărca bateriile și a

colecționa alte amintiri deosebite. Dacă te tentează să experimentezi navigația, mergi la Sunset Sailing, unde vei desluși o parte din tainele vaselor cu pânze într- un cadru natural desăvârșit. Înainte de plecare trăim o ultimă experiență cu specific local. Degustăm supa Rondon, al cărui ingredient de bază este laptele de cocos, apoi Ceviche Tico, un preparat cu pește crud ce este „gătit” de acidul din zeama de lămâie, sau poate un Chifrijo, adică orez, fasole și carne de porc, asezonate cu un sos special. La desert vă recomandăm să încercați orice preparat cu ciocolată, Costa Rica fiind un loc renumit pentru creșterea și prelucrarea arborelui de cacao.

 Ziua 10. San Jose – București
Savurează din plin cafeaua de astăzi, deoarece va fi ultima din această vacanță.

După mic-dejun vom porni spre capitala San Jose, de unde vom începe lungul drum spre casă. Excursia noastră a fost o adevărată aventură, în care ne-am distrat pe cinste, am experimentat un stil de viață exotic și am aflat o mulțime de lucruri interesante despre acest loc minunat numit America Centrală.

 Ziua 11. Sosire Bucuresti
Ajungem înapoi acasă după o fabuloasă vacanță în Costa Rica și cu suveniruri

exotice pentru cei dragi.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

 Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
 Alte servicii decât cele menţionate în program;

 Taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică;
 Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

SUPLIMENTE

 Supliment de single 450 €
ACTE NECESARE PENTRU

CĂLĂTORIE:

 Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe, nu se acceptă paşaport temporar.

NOTE:

 •   Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de 1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.
 •   Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada;valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

  Grup minim 20 pers.

  Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 130 €/ pers.

TREBUIE SĂ VEZI:

 Parcul Naţional Manuel Antonio
Pe cât de mic, pe atât de complex, acest parc este un adevărat colţ de rai, ce se bucură de peisaje impresionante și diversifi cate. Te poţi bucura aici și de munte, și de mare. Plajele cu ape azurii sunt la discreţie, la fel și vegetaţia tropicală. Nu uita să iei la tine și echipamentul de snorkelling sau placa de surf!

 Parcul Naţional Rincón de la Vieja Situat în Provincia Guanacaste, cuprinde vulcanii Rincón de la Vieja, Santa Maria și Cerro Von Seebach. Parcul este casa a peste 300 de specii de păsări, dar și specii de mamifere, printre care pantere, maimuţe și jaguari. Peisajele superbe includ cascade spectaculoase și vulcani noroioși.

 Ecotermales Fortuna
O adevărată oază de relaxare pentru toate simţurile, centrată în jurul unui izvor termal de origine vulcanică. Te așteaptă cinci bazine cu apă termală, una dintre ele având propria cascadă, iar apa ajungând până la temperatura de 42 de grade celsius. Tot aici găsești și restaurante îmbietoare, ce servesc preparate locale. Atenţie însă, este permis accesul unui anumit număr de turiști zilnic, așadar asigură-te că faci o rezervare din timp.

BINE DE ŞTIUT

 •   Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 •   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •   Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •   Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
 •   Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 •   Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate deamplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de

  însoţitorul de grup.

 •   Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxesuplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi

  recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 •   Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de cătreturişti la recepţia hotelurilor.
 •   Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
 •   Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul dinziua achitării pachetului turistic.
 •   Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii,începand cu bancheta a doua;
 •   Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentulde single.

  Grup minim 20 pers.

  Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 130 €/ pers.

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

1599 €

+ 650 € (taxe de aeroport)

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

1699 €

+ 650 € (taxe de aeroport)

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

1749 €

+ 650 € (taxe de aeroport)

BEST DEAL Reducere 150 €

PROMO Reducere 100 €

STANDARD +

 •   Avans 50% la înscriere;
 •   Diferenţa de plată pâna la 60de zile înainte de data plecării;
 •   Nu se cumulează cu altereduceri;
 •   ATENTIE! LOCURILIMITATE!
 •   Avans 30% la înscriere;
 •   Diferenţa de plată până la 60de zile înainte de data

  plecării;

 •   Nu se cumulează cu altereduceri;
 •   ATENTIE! LOCURILIMITATE!

 Avans 25% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 35 de zile

înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

SUPLIMENTE

Supliment de single 450 €

Vă mulțumim că ați petrecut o vacanță superbă alături de Christian Tour!

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.