Circuit GRECIA clasic + pelerinaj

Plecare:  25 Septembrie 2020

Kalambaka – Delfi – Atena – Pireu – Corint – Epidaur – Micene – Nafplio – Insula Eghina –  Mânăstirea Sf.Nectarie – Insula Evia – Mânăstirea Sf. Ioan Rusul – Paralia Katerini – Salonic

Tarif 275 Eur/ pers. (grup minim 35 pers.)

Ziua I-II: Romania – Grecia (Paralia) – Kalambaka

Intalnire cu grupul in jurul orelor 21.00, conform tabelului de mai jos si traversarea  Bulgariei (pe timpul noptii) – Grecia.Deplasarea catre Kalambaka cu vizita a unui atelier de icoane si a două mânăstiri de la Meteora. Cazare la Kalambaka.

Ziua III: Kalambaka – Atena

Dimineata ora 8.00 mic dejun, ora 09.00 plecare catre Atena. Delfi (se vizitează complexul arheologic intrare opţională aprox.12 euro). Ajungem în capitala Greciei şi facem un tur de oraş panoramic cu autocarul, putand observa: Acropole, Partenon, Plaka, Agora antica, Thiseio, Templul lui Zeus Olimpianul, Poarta lui Hadrian, Parlamentul şi schimbarea gărzii de onoare, reşedinţa Primului Ministru cu garda de onoare, Mormântul Soldatului Necunoscut, Stadionul Olimpic Antic, statuia Lordului Byron, Academia, Universitatea si Biblioteca Naţională, etc..Cazare in zona centrala a Atenei. Seara plimbare prin centrul orasului si cartierul Plaka, sau scurtă incursiune pe dealul Licabet (bilet funicular dus-întors 7 euro).  cu ajutorul insoţitorului din partea agenţiei.

Ziua IV: Athena – Insula Eghina – Manastirea Sf.Nectarie Atena (OPTIONAL)

Mic dejun.Deplasare către Complexul arheologic Acropole (intrare opţională aprox. 20 euro, se viziteaza siteul arheologic cu un ghid local de limba română) După vizită, timp liber la dispozitie sau opţional, traversare cu feryboat-ul din portul Pireu, avem ocazia de a vizita Eghina, cea supranumită şi insula fisticului, vom vedea zona centrala a capitalei insulei şi Mânăstirea Sf.Nectarie, unde se afla moaştele acestuia, locul unde Sfântul şi-a trait ultima perioadă din viaţă (tarif excursie aprox.30 eur). La întoarcere vom face o vizită, pe jos, în Plaka, cartierul de la baza Acropolei cu însoăitorul din partea agenţiei, seara cazare in Athena.

Ziua V: Atena – Nafplio – Mycene – Epidaurus – Istmul Corint – Atena

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională in Peloponez. Ora 08.00. Azi ne vom bucura de o frumoasa excursie între două mări, Ionica şi Egee prin leagănul civilizaţiei minoice. Peloponezul impresionează prin varietatea peisajului (plaje fine întinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantaţii de maslini şi portocali), dar şi prin bogatia istoriei şi a culturii. Se viziteaza Nafplio – cel mai încântător oraş din întregul Peloponez, farmecul său irezistibil datorându-se atât arhitecturii medievale din oraşul vechi care datează din timpul ocupaţiei veneţiene, căt şi castelelor impunătoare şi a priveliştii sale marine deosebite. Continuăm cu Mycene – cel mai important sit istoric din Peloponez – şi Epidaurus – al cărui teatru antic, renumit pentru acustica sa impecabilă, reprezinta unul dintre cele mai frumoase vestigii din întreaga Grecie. Scurt stop fotografic la Istmul Corint ce ne va oferi una dintre cele mai impresionante privelişti! (preţ per persoana aprox. 30 euro). Seara cazare hotel  Atena.

Ziua VI: Atena – Insula  Evia – Mânăstirea Sf. Ioan Rusu (Bonus) – Baile de la Edipsou  

Mic dejun. Plecare din Atena în jurul orelor 09.00 spre Evia, seara cazare în Edipsou. Izvoarele termale de la Edipsou sunt cunoscute încă din lumea antică, se spune că însuşi Athena i-a cerut fratelui său Hefaistos să scoată la suprafaţă ape calde tămăduitoare şi învigorante pentru oameni, Aristotel și Plutarh veneau să se trateze aici, apoi mai târziu au venit personalităţi ca Wiston Churchil, Onasis, Maria Callas, Sophia Loren, Anthony Quinn sau Greta Garbo. Cazare la Edipsou.

Ziua VII: Insula Evia –  Insula Skiatos

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau putem face o croazieră de excepţie în insula Skiatos,(preţ per persoana aprox. 25 euro) insula cu plaje de aur (plaja Koukounaries, este una dintre ele), seara cazare in Edipsou.

Ziua VIII: Insula Evia – Paralia Katerini

Mic dejun. Plecare spre Paralia-Katerini, oe drum putem face o oprire la Manastirea Sf. Paraschiva din Valea Tempi. Cazare Paralia. (optional cina cu program de muzica si dans grecesc, preţ per persoana aprox. 20 euro)       

Ziua IX: Paralia Katerini – Salonic – Bucuresti

Dimineata ora 8.00 mic dejun, ora 09.00 plecare carte Salonic. Sosire in Salonic si vizita la Catedrala Sf.Dumitru, tur pietonal de oras impreuna cu ghidul insotitor, Piata Aristotel, Biserica Sf.Sofia, Arcul lui Galerius, Rotonda (Biserica Sf.Gheorghe), Universitatea Aristotel, Muzeul Bizantin, Muzeul de Istorie si Arheologie, Bulgaria – Romania, Sosim in cursul serii (in functie de formalitatile vamale, trafic, etc.).

Pentru un numar mai mic de 35  participanti pretul se recalculeaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a anula programul;

Pentru realizarea acestui program, este necesara participarea a minim 35 persoane. Pentru realizarea excursiilor optionale este necesara participarea a minim 25 de turisti. Supliment camera single 100 eur Programul poate suferi modificari în funcție de evenimente sociale, vreme, etc.;

Tariful include:

 • Include transport autocar, taxe auto și de parcare
 • ghid insotitor din partea agentiei
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in  Kalambaka
 • 3 nopti cazare cu mic dejun in centrul Atenei.
 • 2 nopti cazare cu mic dejun in Evia
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in Paralia Katerini.
 • Tur de oras Salonic.
 • Tur de oras Atena
 • Vizita la Meteora
 • Ferry boat Agiokampos-Glifa

Tariful nu include:

 • Atentie: taxa de statiune se achita la receptia hotelului/vilei aproximativ 0.50€-1.50€/camera/noapte;
 • Asigurarea medicala.
 • Asigurarea storno
 • Excursia in Peloponez (30 eur)
 • Excursia la Insula Eghina si Sf Nectarie (30 eur)
 • Croaziera în Insula Skiatos
 • Cina traditionala.
 • Intrarile la obiectivele turistice.
Tabel tarife transport autocar charter cu plecari in fiecare vineri suplimente imbarcare:

Romania – Grecia – Romania

Localitate de imbarcare Ora de imbarcare Locul imbarcarii Tarife
Bucuresti – Paralia Katerini 20.00 Parcul Carol – Fantana Zodiac INCLUS
Supliment transfer din tara :
Iasi 10.30 Gara 40,- euro
Tg.frumos 11.30 Gara
Roman 12.00 Benzinarie iesire spre Bacau
Bacau 12.30 Hotel Moldova
Focsani 16.00 Benzinarie spre Bucuresti 30,- euro
Rm.sarat 17.30 Centru – inainte de pod 25,- euro
Buzau 18.00 Parcare vis-a-vis de vama 25,- euro
Braila / Galati 16.00   25,- euro
Suceava 12.00 40,- euro
Baia Mare 10:00 Parcare Sala Sporturilor 40,- euro
Dej 09:30 OMV iesire  spre Cluj
Bistrita 08:00 Autogara Heniu
Gherla 10:00 Centru
Zalau 10:00 OMV inainte de Sala Sporturilor
Cluj napoca 11:30 Parcare OMV Calea Turzii
Tg mures 10:00 Parcare Poli 2
Turda 12:00 Parcare langa Politie
Aiud 12:30 Centru catedrala
Alba iulia 13:30 Pta Consiliului Europei
Sebes 14:00 Parcare hotel FAN
Sibiu 16:15 Petrom langa Real
Brasov 16.00 Mc Donalds spre Bucuresti 25,-euro
Valea prahovei 17.00 In functie de localitate 15,- euro
Ploiesti 18.00 Benzinarie OMV spre Bucuresti
Ramnicu Valcea 18:15 Statie Dacos 30,- euro
Pitesti 19:30 Mc Donalds gara 15,- euro
Satu Mare 12:00 Ieisrea spre Carei 40,- euro
Carei 13:00 Centru
Valea lui mihai 13:30 Centru
Sacuieni 14:00 Centru
Oradea 15:45 Parcare Vulturul Negru
Salonta 16:30 Centru
Arad 18:30 Lukoil iesire spre Timisoara
Timisoara 19:30 Gara
Deta 20:15 Centru
Pentru traseele de mai sus se pot folosi ca puncte de imbarcare si alte localitati de pe trasee.

 

Note ce tin de rezervare si buna desfasurare a programului Note ce tin de formalitatile vamale
• Excursiile optionale precum si alte servicii turistice care nu sunt mentionate in  “Tariful include “  vor fi achitate la agentie sau direct la hotel .

Agentia poate anula sau amâna efectuarea  unei excursii în cazul în care nu se completează numărul minim de participanti sau conditiile meteo impun acest lucru, fără penalitate pentru turist/turisti.

Retragerea turistului/turistilor de la excursie nu este permisă.  Schimbare nume turist 20 euro/persoana.

Retragerea turistului/turistilor de la excursie cu mai putin de 48 de ore înainte de ora de începere a excursiei atrage o penalizare de 100%. Cazul de neprezentare la locul de îmbarcare si la ora stabilită duce la pierderea totală a sumei achitate.1.In momentul inscrierii se va achita un avans de minim 30% din valoarea totala a contractului, urmad ca diferenta sa fie achitata cu minim 20 de  zile inainte de data plecarii.

2.Asezarea in autocar se va face in ordinea turistilor inscrisi pentru programul de mai sus!

3.Informatiile privind excursiile optionale sunt informative; zilele si tarifele vor fi furnizate de catre agentia  partenera in ziua sosirii. Eventualele reclamatii ce fac referire la buna desfasurare a excursiilor optionale se vor face direct la agentia partenera in Grecia deoarece agentia noastra nu este responsabila de organizarea si buna desfasurare a acestora.

4.Pachetele turistice se pot plati si in lei la cursul Raiffeisen Bank din data efectuarii platii +2% – coeficient de risc valutar.

5.Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale.

6. Clasificarea unitatilor de cazare dintr-o alta tara corespund  normelor  locale de clasificare.

7. In cazul in care cazarea nu este facuta la unitatea de cazare specificata in program, agentiei ii revine datoria de a caza turistii la conditii  similar celor contractate.

Renunţări, penalizări, despăgubiri

În cazul în care turistul nu achită integral contravaloarea pachetului de servicii turistice contractat, până la data scrisă în contract sau renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

a.        20 euro indiferent de perioada – schimbare data de plecare din vina turistului / schimbare nume turist.

b.        15% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu până la 60 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.        25% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu până la 40 de zile calendaristice înainte de data plecării;

d.        35% din preţul pachetului se servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 39-35 de zile înainte de data plecării;

e.        60% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 34-16 de zile înainte de data plecării;

f.         100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

g.        100% din pretul pachetului de servicii, în cazul în care acesta, beneficiază de programele “early booking”, “oferte speciale” şi/sau alte forme de reduceri şi oferte speciale, oferte speciale cu denumiri comerciale s.a.m.d.

1.Agentia NU raspunde in cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera si/sau ambasadele refuza primirea / acordarea vizei, si/sau parasirea  teritoriului.

2.Minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul – se obtine de la notariat. Minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor,  iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!

•Pentru trecerea punctelor vamale va rugam sa aveti in posesia  dvs.  pasaportul turistic / cartea de identitate valabil/ă  minim 6 luni de la data iesirii din tara!!!

• In cazul in care turistul detine  act  de identitate tip buletin ( cu file ) agentia   vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la  punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului!

 

De retinut !

 • Pentru rezervarile efectuate in perioada de reducere si/sau de acordare a bonusurilor, acestea
 • NU PERMIT ANULARI.
 • Turistii care au achizitionat un pachet turistic ce include transportul, sunt rugati sa se prezinte cu 15 minute inainte de ora stabilita. Grupul NU VA ASTEPTA turistul  / turistii care intarzie la imbarcare!
 • Formalitatile de cazare se va face incepand cu orele 14:00.
 • Eliberarea camerelor se va face la orele  09:00 ( la unitatile de cazare tip vila) respectiv

orele 10:00 ( la unitatile de cazare tip hotel)

 • Locul de debarcare la retur poate fi modificat, in functie de diferiti factori.

Agentia revanzatoare este obligata sa informeze turistul / turistii asupra acestei note.

In cazul in care turistul / turistii  refuza sa semneze ‘’ NOTA’’ acesta nu va fi inscris pentru program.

Aceasta nota a  fost imprimata in 2 exemplare identice, semnate in original de catre client cat si de agentia vanzatoare, 1 exemplar pentru fiecare parte!