Superlativele Spaniei

În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Madrid – Burgos – Santander – Bilbao – San Sebastian – Pamplona – Barcelona – Valencia – Granada – Costa del Sol – Malaga – Gibraltar – Sevilla – Cordoba – Toledo

Program:

 • Ziua 1. București – Madrid

Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru zborul catre Madrid. După aterizare avem transfer la hotel. Cazare.

 • Ziua 2. Madrid – Burgos – Santander

Plecăm dimineață, străbatem amețitorii munți Guadaramma și ajungem în Burgos. Extraordinara catedrală gotică de aici este o bijuterie a arhitecturii religioase spaniole și domină orașul și linia orizontului cu muchiile sale ascuțite, iar în interiorul său se află mormântul lui El Cid. Trecem râul Ebro, al doilea ca lungime din Peninsula Iberică și impunătorii Munți Cantabrian. Ajungem în capitala zonei, Santander, unde rămânem peste noapte.

 • Ziua 3. Santander – Bilbao – San Sebastian – Pamplona

Pornim spre Bilbao și ne lăsăm fermecați de Muzeul Guggenheim, situat într-o clădire strălucitoare considerată un simbol al arhitecturii moderne. Mergem apoi în San Sebastian, oraș cu o tradiție greu de egalat în prepararea tapas-urilor. Ne plimbăm pe plaja Bahia de la Concha, considerată una dintre cele mai frumoase din întreaga Europă, și plecăm spre Pamplona, faimoasă pentru cursele cu tauri. Cazare în Pamplona.

 • Ziua 4. Pamplona – Zaragoza – Barcelona

Ne întoarcem în valea râului Ebro și facem cunoștință cu Zaragoza, un loc încântător plin de ruine romane. Foarte aproape de aici s-a născut renumitul pictor Francisco de Goya, așa că în oraș se află un muzeu dedicat lui care ascunde excelentele sale tablouri. Admiram Catedrala El Pilar și Catedrala La Seo. Plecam spre Barcelona, unul dintre cele mai vizitate locuri ale Europei. Barcelona este un oraș magic, cosmopolit  și plin de atracții de neuitat.  Seara cazare pe Costa Brava.

 • Ziua 5. Barcelona – tur de oraș

Începem turul panoramic de oras cu Dealul Montjuic, Muzeul Naţional de Artă Catalană, Piaţa Spaniei, Piața Cataluniei, admirăm Biserica Sagrada Familia, Parcul Guell și monumentul lui Columb. Mergem la pas pe Las Ramblas, vizităm Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei. Timp liber pentru cumpărături, sau să savurăm o porție de tapas în Plaça Reial.

Timp liber în Barcelona sau excursie opțională la Montserrat, unde vizităm mănăstirea benedictină, simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. Biserica mănăstirii adăpostește într-una dintre capelele sale statuia unică și misterioasă Madona Neagră, care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Pe seară ne îndreptam spre hotelul din Costa Brava.

 • Ziua 6. Barcelona – Peñiscola – Valencia

Plecăm din Barcelona, trecem pe lângă livezile de portocali și migdali și ajungem la Peniscola, supranumit Orașul din Mare, un port fortificat care se află la 67 de metri altitudine. Aici vedem castelul construit de templieri ce pare exact din Urzeala Tronurilor, apoi pornim spre însorita Valencie, al treilea oraș ca mărime al Spaniei. Impozantele clădiri futuriste se îmbină armonios cu cele în stil gotic, baroc sau art deco. Vizităm piața pietruită, Plaza de Toros, o fabuloasă arenă romană unde încap 12.000 de oameni, și Catedrala. Ne oprim la Ciudad de las Artes y las Ciencias, un centru pentru cultură și știință care pare o balenă cu piele în care se reflectă razele soarelui. Seara cazare în Valencia.

 • Ziua 7. Valencia – Granada

Plecăm de dimineață spre Granada, căreia i se spune „tărâmul celor o mie de castele”. Intrăm în incinta Complexului Alhambrao perlă bătută în smaralde” aşa cum poeții au descris acest loc unde vizităm Palatul lui Carol al V-lea şi Paradorul şi admirăm de aproape Alcazaba, Palatul Nasrid si grădinile Generalife. O scrisoare de dragoste a Andaluziei către stilul maur, complexul Alhamba a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De la înălțimea sa se pot admira înzăpeziții Munți Sierra Nevada, dar și Marea Alboran. Cu greu ne lăsăm duși din magia dantelată a palatului și revenim la autocar pentru a ne relua incursiunea în cultura spaniolă. Cazare în zona Granada.

 • Ziua 8. Granada – Costa del Sol

Dacă vreți să descoperiți mai mult din farmecul maur din Granada, puteți opta pentru o plimbare prin cartierul Albaycin, sau să admiraţi frumuseţea Catedralei şi a Capelei Regale care adăposteşte Mormintele Regilor Catolici. Ne vom plimba pe străduțele foarte înguste și vom savura aromatul suc de portocale preparat din fructe crescute aici. Plecăm spre Costa del Sol, unde ne relaxăm în stil tipic spaniol. Petreceți restul zilei după bunul plac. Puteți gusta churros și neapărat sa gustati cel puțin un pahar din vinul de Malaga, celebru în toată lumea. Ne plimbăm pe faleză scrutând plajele cu nisip fin și umbrite discret de palmieri. Cazare Costa del Sol.

 • Ziua 9. Costa del Sol -Gibraltar

Program liber pentru plaja si relaxare pe malul Marii Mediterane. Costa del Sol a evoluat de la un sat liniștit la o destinație turistică foarte populară. Vei găsi cele mai inspirate suveniruri și, indiferent de anotimp, plajele cu nisip auriu te îmbie la relaxare, plimbare și contemplare.  Aici poti gusta puteți gusta cea mai delicioasă brânză de capră din țară, dar și o pâine tradițională cu smochine care îți va lăsa gura apă. Regiunea este faimoasă pentru livezile nesfârșite de portocali, precum și pentru viile sale însorite, așa că este aproape inevitabil să nu ne stingem setea cu un suc proaspăt de fructe sau să ne răsfățăm cu un pahar de vin dulce local. Opțional, va propunem excursie în Gibraltar, teritoriu britanic superb amplasat la poalele stâncii omonime. În Upper Rock, unde se urcă (contra cost) cu microbuzele locale, există macaci care încântă micii vizitatori, iar pentru pasionații de shopping, zona comercială este un adevarat paradis. Întoarcere la hotel.

 • Ziua 10. Costa del Sol –  Sevilla

Părăsim frumosul țărm al Mediteranei și ne îndreptăm spre inima Andaluziei  – Sevilla, oraș care te seduce iremediabil de la primii pași. Începem vizita cu Jardines de Murillo construite în anul 1911, unde regăsim faimosul monument dedicat lui Christofor Columb. Mergem în centrul istoric, păzit de colosala Catedrala gotică, cea mai  mare din Spania şi care adăposteşte monumentul funerar închinat lui Cristofor Columb. Continuăm cu Parcul Maria Luisa, plin de fântâni, pavilioane și palmieri. Ne plimbăm apoi în impozanta Plaza de Espana, o mică Veneție, cu poduri cochete și mini canale pe care turiștii se plimbă lin cu barca. Cazare în Sevilla.

 • Ziua 11. Sevilla – tur de oraș

Începem vizita în  Sevilla şi  vom admira Palatul Regal Alcázar, o capodoperă a arhitecturii, ce îmbină stilurile Mudejar și Gotic. Timp liber pentru vizite individuale în Sevilla. Seara, cazare în Sevilla.

 • Ziua 12. Sevillia – Cordoba

Ca un platou de filmare natural, Cordoba este plină de viață și aici influențele evreiești și musulmane se întrepătrund armonios de secole. Vizităm una dintre cele mai frumoase clădiri islamice din lume  Mezquita – Catedral, cu arcadele sale impunătoare și mozaicurile bizantine. Intrarea în clădire se face printr-o grădină superbă cu portocali, palmieri și chiparoși. Mergem în vechiul cartier evreiesc, unde vedem o bijuterie din secolul al XIV-lea, Sinagoga de Cordoba, și ne plimbăm pe aleile cu magazine colorate. Cazare în Cordoba.

 • Ziua 13. Cordoba – Toledo – Madrid

Plecăm de dimineață spre Toledo, care pare o lume scoasă din cărțile cu povești. Aici cultura evreiească, musulmană și creștină au coexistat armonios încă din cele mai vechi timpuri. Vizităm Biserica San Juan şi Catedrala, a cincea ca marime din lume. Vă vindem un pont: pe tarabele din piețele de aici se află unele dintre cele mai bune fructe proaspete din Spania, încercați-le și o să fiți uimiți!  Seara, sosire si cazare la Madrid.

 • Ziua 14. Madrid – tur de oraș

Metropolă emblematică în Peninsula Iberică, Madridul știe cum să trăiască. Iubitorii de artă se întorc aici deseori să admire unele dintre cele mai remarcabile opere ale artiștilor precum Goya, Velázquez, Picasso sau Dali expuse în Muzeele: Thyssen, Prado, Regina Sofia, care formează “Triunghiul de Aur” al culturii spaniole.  Începem vizita în Madrid cu un tur panoramic de autocar în timpul caruia vedem: Cartierul modern Cuatro Torres, Columna lui Columb, Biblioteca Naţională, Piata Cibeles. Ne deplasăm  pe Broadway-ul spaniol Gran Via către  Plaza España. Paşii ne poartă către Palatul Regal, Catedrala, Plaza Mayor, Puerta del Sol.  Cazare la acelaşi hotel.

 • Ziua 15. Madrid – Bucureşti

Plecăm din colorata Spanie, lăsând o parte din sufletele noastre acolo, fiind convinși că experiența va fi la fel de plăcută, oricând o vom repeta.

 ————————————-

De la 569 €

+  399 euro (bilet avion, transfer şi transport autocar)

15 zile – avion

DATE DE PLECARE 2020:

06.05; 16.09

————————————-

Preţul include

 • Bilet de avion Bucureşti – Madrid şi retur;
 • transport cu autocar/minibus clasificat;
 • 14 cazări la hoteluri de 3*;
 • 14 mic dejun;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;

OPȚIONAL

 1. Gibraltar – 35 €/pers.
 2. Montserrat – 25 €/pers.

 (pretul poate varia in functie de disponibilitatile existente in momentul confirmarii primite de la parteneri, eventualele diferente se vor achita direct la ghid). In functie de conditiile meteo, excursia se poate reprograma).

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale;
 • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane;
 • Intrarea la Alhambra.

Suplimente & reduceri

 • Supliment de single – 355 €
 • Reducere copil 6-12 ani – 35 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.
 • Reducere al treilea adult în cameră – 20 €.

A

B

C

D

PACHET PLUS BEST DEAL

Reducere 70 €

PROMO

Reducere 50 €

STANDARD +

Reducere 30 €

669

+ 399 € (bilet avion, transfer şi transport autocar- minibus)

569

+ 399 € (bilet avion, transfer şi transport autocar- minibus)

589

+ 399 € (bilet avion, transfer şi transport autocar- minibus)

619

+ 399 € (bilet avion, transfer şi transport autocar- minibus)

PRET PE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
·         Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar;

·         GRATUIT – ceremonia Sema;

·         Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);

·         ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

·         Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;

·         Nu se acceptă modificări sau anulări.

·         Nu se cumulează cu alte reduceri;

·         ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

·         Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);

·         Nu se cumulează cu alte reduceri;

·         ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

·         Oferta este valabilă până la 31.01.2020.

·         Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);

·         Nu se cumulează cu alte reduceri;

SUPLIMENTE&REDUCERI

·         Supliment de single 355 €

·         Reducere copil  6-12 ani  – 35 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi

·         Reducere al treilea adult în cameră – 20 €

Informații parte din contract:

Derulare program:

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
 • Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Hotel utilizat  ȋn sezonul 2019:

 • Madrid – Hotel Express Alcorcon 3*
 • Zona Santander – Hotel Playa de Liencres 3*
 • Pamplona – Hotel Holiday Inn Express Pamplona 3*
 • Costa Brava – Hotel Mont Rosa 3*
 • Valencia – HOTEL Alaquas 3*
 • Granada – HOTEL Villa Blanca 3*
 • Zona Malaga – Hotel Urban Dream Torrox Costa 4*
 • Zona Sevilla – Hotel Torre de Los Guzmanes 3*
 • Cordoba – Hotel del Val 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.

 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu
 • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 • Preturile afisate in program sunt informative.

Modificari şi anulări:

 • Preţul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.
 • Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.
 • Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se pot folosi si minibusuri adapatate ȋn funcţie de numărul final de participanţi.
 • Pentru neȋntrunirea numărului minim de participanţi, agenţia oferă celor ȋnscrişi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o altă dată de plecare a aceluiaşi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul său, cu o dată de plecare apropiată. Această informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunică cu cel putin 21 de zile inainte de data călătoriei efective.
 • Ȋn cazul reprogramării pe un alt program sau altă dată de plecare, agenţia garantează rezervările pe noua variantă pentru un interval de 72 de ore. După acest termen, locurile vor fi eliberate automat de către sistem. Recomandăm confirmarea ȋn scris pentru această modificare, ȋn termenul menţionat.
 • Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn funcţie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

Ghizi și programe opționale:

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 • Agenţia recomandă achitarea excursiilor opţionale din ţară pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilităţii, unele excursii opţionale se pot achita şi ȋn timpul derulării programului, ghidul fiind obligat să elibereze chitanţa.
 • Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale.

Documente de calatorie:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Bine de Ştiut

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim 35 pers.

* Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.